Antena 3 Alegeri Parlamentare 2016 Mesajul filosofului Mihai Şora pentru românii care nu au votat: ”Urmează patru ani de zgomote, lovituri la fluierul piciorului, cazne și sincope”

Mesajul filosofului Mihai Şora pentru românii care nu au votat: ”Urmează patru ani de zgomote, lovituri la fluierul piciorului, cazne și sincope”

12 Dec 2016   •   07:09
Mesajul filosofului Mihai Şora pentru românii care nu au votat: ”Urmează patru ani de zgomote, lovituri la fluierul piciorului, cazne și sincope”
Sursa foto: Foto: Mihai Sora/Facebook

Filosoful şi eseistul Mihai Şora a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care taxează absenteismul la ALEGERILE PARLAMENTARE 2016, după apariția primelor REZULTATE PARȚIALE, și scrie că ”urmează patru ani grei”.

„– A venit apa caldă?
– A venit, da’ e rece.

Dragi prieteni,
urmează patru ani de zgomote, lovituri la fluierul piciorului, cazne și sincope.
În patru ani se pot întâmpla multe. Nu știu dacă voi mai fi aici, nici dacă voi mai apuca vreodată să merg la vot. Însă nu voi înceta să spun că absenteismul înseamnă, după mine, iresponsabilitate civică: poți să desenezi o maimuțică pe buletinul de vot, să pui ștampila pe fiecare candidat sau pe niciunul, să-i tai pe toți cu X-uri mari și apăsate! După cum poți vota candidatul ales de tine, cu bună credință și în cunoștință de cauză. Trebuie, adică, să mergi până la secția de votare, să intri în cabina aceea și să te exprimi. Modul în care decizi să votezi ține de inteligența, de profunzimea sau de simplitatea gândirii tale: – în orice caz, participând. Pentru că democrația înseamnă p a r t i c i p a r e, nu pasivitate; nici lene, indiferență sau dispreț față de îndatoririle pe care le ai ca cetățean cu drepturi depline, egale cu ale semenilor tăi.

Dacă e luni, dragii mei, urmează patru ani grei”,  a scris Mihai Șora.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close