x close

Ministrul Justiţiei Raluca Prună, despre rezultatele la alegerile parlamentare: "Nu e o zi de doliu"

13 Dec 2016   •   00:05
Ministrul Justiţiei Raluca Prună, despre rezultatele la alegerile parlamentare: "Nu e o zi de doliu"

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, spune că nu împărtăşeşte pesimismul ''din jur'' cu privire la rezultatul alegerilor parlamentare şi "nu va tăcea" după ce îşi încheie mandatul.

"Va mulţumesc foarte mult pentru susţinere în tot acest an greu, dens şi interesant. Celor care m-aţi susţinut, celor care m-aţi criticat şi de la care am învăţat ceva, chiar şi celor care m-aţi înjurat pentru că şi voi sunteţi din cetate. Nu împărtăşesc pesimismul din jur. Nu e o zi de doliu, este o zi în care alegeri organizate corect au dat un rezultat care reflectă ceea ce vor alegătorii. Mai sunt mulţi, cei mai mulţi, care nu au votat: de lehamite, din cauza unor standarde care îi fac să reclame perfecţiune în politică sau pur şi simplu din indiferenţă. Pe aceştia sper că, într-o zi, să îi putem convinge să voteze. A vota este esenţa cetăţeniei active. A sta pe margine, chibiţ, pentru ca apoi să critici superior şi spui că nu eşti responsabil de rezultat mi se pare o laşitate", a scris Raluca Prună, luni, pe contul de Facebook.

Ea susţine că s-a întors în România "cu multă dragoste pentru ţară'', "din patriotism" şi spune că nu va "tăcea" după ce îşi încheie mandatul de ministru.

"Am primit enorm în acest an: mi-am reîntâlnit profesorii din facultate, am cunoscut scriitori, creatori care au contribuit la formarea mea, profesionişti din multe domenii care fac ca ţara noastră să meargă mai departe. Am cunoscut oameni care m-au ajutat enorm să duc acest mandat. Pentru toţi aceştia am încercat să dau - în timp scurt, în condiţii politice destul de vitrege - tot ce am putut mai bine. Onest şi neprefăcut. Am şi dezamagit uneori, fără îndoială, dar nu cu bună ştiinţă. Am avut dezamăgiri la fel de mari în acest mandat. Cea mai mare, cu ocazia primei mele moţiuni, din partea unei senatoare. De la tribuna Parlamentului, m-a întrebat retoric de ce am venit în România şi mi-a cerut să nu spun 'din patriotism', pentru că nu crede asta. Nu am răspuns atunci. A ajuns demagogic să spui că eşti patriot. Vă spun acum că exact de asta am venit. Şi exact din acelaşi motiv nu voi tăcea după ce îmi termin mandatul. Cred că România, aşa cum o cunosc eu, poate şi merită mult mai mult", a mai scris Raluca Prună.

Ministrul Justiţiei promite că, înainte să îşi încheie mandatul, va publica bilanţul "acestui an extraordinar, care e numai începutul, cu împlinirile şi neîmplinirile lui".

Sursă: Agerpres
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati