Antena 3 CNN Alegeri Parlamentare 2016 ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Partidul lui Nicușor Dan nu are siglă pentru alegeri. Ce urmează acum pentru Uniunea Salvați România

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Partidul lui Nicușor Dan nu are siglă pentru alegeri. Ce urmează acum pentru Uniunea Salvați România

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Partidul lui Nicușor Dan nu are siglă pentru alegeri. Ce urmează acum pentru Uniunea Salvați România
Sursa foto: Foto: Facebook / Nicușor Dan
27 Oct 2016   •   16:33

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. USR nu își poate folosi însemnul electoral. Tribunalul Bucureşti a menţinut, miercuri, decizia Biroului Electoral Central (BEC) prin care a fost respinsă folosirea siglei USR (reprezentată de un triunghi) la alegerile parlamentare.

Instanţa a respins ca neîntemeiată contestaţia Uniunii Salvaţi România şi a menţinut hotărârea BEC, decizia fiind definitivă.

BEC a respins folosirea acestei sigle de către USR, pe motiv că este asemănătoare cu cea a Uniunii Salvaţi Bucureştiul (USB), lucru interzis de lege.

Nicușor Dan a explicat, într-o intervenție telefonică în emisiunea 100 de minute, realizată de Alessandra Stoicescu, ce urmează acum pentru partid.

“Noi am propus o siglă, cea cu triunghi, BEC a considerat că USR nu are acceptul USB. Azi am făcut o nouă cerere, în care am dat un accept explicit al USB pentru ca USR să folosească sigla. Dacă nici această cerere nu va fi acceptată, vom candida cu semnul permanent. Avem până la 1 noiembrie termen pentru a propune BEC o nouă siglă. Nouă ni s-a părut un formalism excesiv. USB a folosit sigla de triunghi în campania pentru locale, am vrut să folosim pentru USR aceeași siglă. BEC a considerat că nu este suficient și de aceea am revenit cu o nouă cerere, ca să putem folosi sigla.”

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close