Antena 3 CNN Alegeri Parlamentare 2016 ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Scandal în partidul lui Băsescu. Oamenii se reclamă între ei în plină campanie

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Scandal în partidul lui Băsescu. Oamenii se reclamă între ei în plină campanie

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Scandal în partidul lui Băsescu. Oamenii se reclamă între ei în plină campanie
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    06 Dec 2016   •   18:05

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Filiala UNPR Brăila a sesizat Biroul Electoral Judeţean că afişele electorale ale PMP sunt afişate în sediul lor ”fără acordul deţinătorului şi în afara spaţiului de afişare” şi că PMP le ocupă abuziv sediul, sesizarea fiind respinsă de BEJ Brăila. 

”UNPR a menţionat că afişele electorale nu respectă dimensiunile prevăzute de Legea nr. 208/2005, precum şi că acestea sunt amplasate în alte locuri decât cele stabilite de primar, fără acordul deţinătorului. De asemenea, UNPR a mai arătat că PMP Brăila a fost somat prin executor judecătoresc să elibereze sediul UNPR Brăila”, se arată în Decizia făcută publică de BEJ Brăila. 

Membrii BEJ Brăila au apreciat că ”plângerea UNPR Brăila este nefondată”, întrucât afişele existente la acest moment pe imobilul respectiv nu reprezintă afişe electorale, aşa cum acestea sunt definite de art. 36 din Legea 334/2006, privind finanţarea activităţii partidelor politice, ”ci sunt afişe cu însemnele - denumirea şi sigla partidului PMP Brăila”. 

”Litigiile dintre cele două partide cu privire la dreptul de folosinţă asupra spaţiului nu fac obiectul campaniei electorale pentru alegerile din 11.12.2016 şi nu se circumscriu atribuţiilor Biroului Electoral Judeţean de Circumscripţie nr. 9, constituit conform Legii 208/2015 pentru alegerile Senatului şi Camerei Deputaţilor din anul 2016”, se mai arată în Decizia BEJ.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: alegeri parlamentare 2016 PMP UNPR
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close