Antena 3 CNN Alegeri Parlamentare 2016 Radu Tudor: Dezvăluirile lui Călin Popescu Tăriceanu despre viitorul premier PSD-ALDE

Radu Tudor: Dezvăluirile lui Călin Popescu Tăriceanu despre viitorul premier PSD-ALDE

Radu Tudor: Dezvăluirile lui Călin Popescu Tăriceanu despre viitorul premier PSD-ALDE
Sursa foto: Foto: Agerpres
04 Dec 2016   •   16:12

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Radu Tudor a postat pe blog o declarație făcută de Călin Popescu Tăriceanu, la finalul unei acţiuni electorale, despre viitorul premier PSD - ALDE, arătând că ”odată validat de electorat, ALDE va merge la negocieri cu PSD”.

”În mod cert, după alegeri, nu ştiu dacă în noaptea alegerilor sau a doua zi, dar sigur că odată partidul nostru, validat de electorat, având un candidat la funcţia de prim-ministru, va merge la negocieri cu PSD, având în vedere că nu putem să mergem mai departe să propunem Cotroceniului decât un singur candidat la funcţia de prim-ministru”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, potrivit news.ro.

El a subliniat că în niciun caz PSD şi ALDE nu vor propune fiecare câte un nume pentru funcţia de premier.

”Cred că e o logică simplă de tot, care o să ne oblige să mergem cu o singură propunere, fiecare având perspectiva proprie. PSD are o perspectivă politică aparte, ţinând cont de programul lor, de rezultatul lor la alegeri, dar şi poziţia noastră, care aş spune că nu e cu nimic mai puţin valoroasă – reprezintă electoratul liberal şi reprezintă un element necesar pentru asigurarea unei majorităţi în Parlament pentru viitorul Guvern”, a arătat Tăriceanu.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Copreşedintele ALDE  a adăugat că, din punct de vedere constituţional, liderul PSD Liviu Dragnea poate fi desemnat să formeze noul Executiv.

”Nu sunt jurist de profesie, chit că am o perspectivă politică clară asupra acestei situaţii pe care o ştim cu toţii. Există perspectiva constituţională, care e foarte clară: nu există interdicţii suplimentare pentru cineva care poate să fie viitor prim-ministru. Există legea în vigoare, care aduce restrângeri, dar lucrurile acestea, la momentul oportun, o să le discutăm şi o să vedem care este soluţia pe care o vedem”, a adăugat Tăriceanu, întrebat de un jurnalist dacă au în vedere modificarea legii privind funcţionarea Guvernului, pentru ca Liviu Dragnea, condamnat penal, să poată fi membru al Executivului.

Conducerea ALDE a decis, în urmă cu două săptămâni, în unanimitate să îl susţină pe Călin Popescu Tăriceanu pentru funcţia de premier al ALDE după alegerile parlamentare din decembrie.

 

 

×
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close