Antena 3 Alegeri Parlamentare 2016 Radu Tudor: Dezvăluirile lui Călin Popescu Tăriceanu despre viitorul premier PSD-ALDE

Radu Tudor: Dezvăluirile lui Călin Popescu Tăriceanu despre viitorul premier PSD-ALDE

04 Dec 2016   •   16:12
Radu Tudor: Dezvăluirile lui Călin Popescu Tăriceanu despre viitorul premier PSD-ALDE
Sursa foto: Foto: Agerpres

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Radu Tudor a postat pe blog o declarație făcută de Călin Popescu Tăriceanu, la finalul unei acţiuni electorale, despre viitorul premier PSD - ALDE, arătând că ”odată validat de electorat, ALDE va merge la negocieri cu PSD”.

”În mod cert, după alegeri, nu ştiu dacă în noaptea alegerilor sau a doua zi, dar sigur că odată partidul nostru, validat de electorat, având un candidat la funcţia de prim-ministru, va merge la negocieri cu PSD, având în vedere că nu putem să mergem mai departe să propunem Cotroceniului decât un singur candidat la funcţia de prim-ministru”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, potrivit news.ro.

El a subliniat că în niciun caz PSD şi ALDE nu vor propune fiecare câte un nume pentru funcţia de premier.

”Cred că e o logică simplă de tot, care o să ne oblige să mergem cu o singură propunere, fiecare având perspectiva proprie. PSD are o perspectivă politică aparte, ţinând cont de programul lor, de rezultatul lor la alegeri, dar şi poziţia noastră, care aş spune că nu e cu nimic mai puţin valoroasă – reprezintă electoratul liberal şi reprezintă un element necesar pentru asigurarea unei majorităţi în Parlament pentru viitorul Guvern”, a arătat Tăriceanu.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Copreşedintele ALDE  a adăugat că, din punct de vedere constituţional, liderul PSD Liviu Dragnea poate fi desemnat să formeze noul Executiv.

”Nu sunt jurist de profesie, chit că am o perspectivă politică clară asupra acestei situaţii pe care o ştim cu toţii. Există perspectiva constituţională, care e foarte clară: nu există interdicţii suplimentare pentru cineva care poate să fie viitor prim-ministru. Există legea în vigoare, care aduce restrângeri, dar lucrurile acestea, la momentul oportun, o să le discutăm şi o să vedem care este soluţia pe care o vedem”, a adăugat Tăriceanu, întrebat de un jurnalist dacă au în vedere modificarea legii privind funcţionarea Guvernului, pentru ca Liviu Dragnea, condamnat penal, să poată fi membru al Executivului.

Conducerea ALDE a decis, în urmă cu două săptămâni, în unanimitate să îl susţină pe Călin Popescu Tăriceanu pentru funcţia de premier al ALDE după alegerile parlamentare din decembrie.

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close