Antena 3 CNN Alegeri Parlamentare 2016 Radu Tudor: Senzația mea este că Liviu Dragnea nu mai vrea să fie prim-ministru

Radu Tudor: Senzația mea este că Liviu Dragnea nu mai vrea să fie prim-ministru

Radu Tudor: Senzația mea este că Liviu Dragnea nu mai vrea să fie prim-ministru
19 Dec 2016   •   10:17

Liviu Dragnea îşi poate prelua mandatul de deputat,  însă nu poate deveni premier. Actualul preşedinte al Camerei Deputaţilor şi avocatul Sergiu Andon au analizat la Antena 3 situaţia juridică a liderului PSD. Potrivit acestora, articolul din regulamentul Camerei, invocat de cei care spun că Dragnea nu ar putea intra în Parlament fiind condamnat pentru o fraudă electorală, nu se aplică în cazul preşedintelui PSD.

Ce îi pune însă cu adevărat piedici este Legea 90, care interzice persoanelor condamnate definitiv să facă parte din Guvern.

Subiectul a fost dezbătut în ediția de luni a emisiunii Previziuni, realizată de Nadina Câmpean și Adrian Ursu.

Realizatorul emisiunii Punctul de Întâlnire, Radu Tudor, a opinat că este posibil ca Liviu Dragnea să nu mai vizeze funcția de premier, pe fondul problemelor juridice pe care le are.

“După discuția de ieri și afirmațiile lui Liviu Dragnea, senzația mea este că președintele PSD nu mai dorește să fie prim-ministru, că va desemna altă persoană pentru conducerea Guvernului și eu cred că el va rămâne undeva în planul doi, să își rezolve probleme juridice (...). Sunt  câteva lucruri de lămurit în situația juridică a lui Liviu Dragnea”, a opinat Radu Tudor.

“Posibil să fie președinte al Camerei Deputaților, Călin Popescu Tăriceanu să fie președinte al Senatului, să existe un premier și, după un timp, poate un an de zile, după ce Dragnea își rezolvă problemele, să preia frâiele guvernului”, a explicat Radu Tudor.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close