Antena 3 CNN Alegeri Parlamentare 2016 Rezultate alegeri parlamentare 2016. Adriana Săftoiu, despre demisia din PNL: "Am vrut să fiu solidară cu echipa"

Rezultate alegeri parlamentare 2016. Adriana Săftoiu, despre demisia din PNL: "Am vrut să fiu solidară cu echipa"

Rezultate alegeri parlamentare 2016. Adriana Săftoiu, despre demisia din PNL: "Am vrut să fiu solidară cu echipa"
12 Dec 2016   •   20:52

Rezultate alegeri parlamentare 2016. Adriana Săftoiu a anunţat luni seară că a demisionat din funcţia de prim-vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal.

"Mi-am dat demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte, solidar cu echipa (desigur, pot să fiu autoironică şi să adaug că, pentru mine, să îţi dai demisia e deja a doua natură, nu mă definesc funcţiile), deşi, cu martori, am spus că nu e bine că ne păcălim. Procentul pe care l-am dat PNL (mai ales la Bucureşti) s-a confirmat. Nu e titlu de glorie, dar sper ca pe viitor să nu mai aud că sunt negativistă, pesimistă! Pentru simplu fapt că nu mă mint, indiferent care e miza! Şi era vizibil, pentru cei care nu au vrut confort, că strategia era perdantă. Nu din campanie! Ci cu mult înainte!", a scris Săftoiu, pe Facebook.

Ea susţine că este 'dovadă de infantilism ca toată analiza să fie redusă la o campanie'.

"Cei care au în mod real această experienţă (a campaniilor electorale) ştiu că, în alegeri cu un singur tur, campania nu adaugă mare lucru: doar te informează când să votezi şi cine sunt competitorii. Oamenii au deja opţiunile când începe campania. Perioada de dinainte e definitorie! Iar alegerile se pierd în primul rând prin demotivarea activului de partid. Dacă îi spui permanent că e mai puţin bun, că cei 'noi' sunt mai valoroşi, atunci când îi propui candidaţi care nu spun mai nimic în favoarea celor care împart pliante cu tine, candidatul, nu te aştepta ca activul să mobilizeze votul. Nu discursuri, nu nume, nu 'noii' mobilizează activul de partid care face campanie! Insist: doar cine nu a făcut campanie nu ştie care e valoarea activului de partid", afirmă Săftoiu.

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close