Antena 3 CNN Alegeri Parlamentare 2016 REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Ce spune UDMR despre negocierile cu PSD

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Ce spune UDMR despre negocierile cu PSD

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Ce spune UDMR despre negocierile cu PSD
Sursa foto: Foto: Agerpres
12 Dec 2016   •   14:08

 Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat luni, pentru AGERPRES, că în acest moment nu există nicio negociere cu PSD legată de o eventuală cooptare la guvernare a Uniunii. 

'Nu este adevărat, nu am discutat cu nimeni, nici măcar prin sms. Nu există nicio negociere, nu există în acest moment nimic. În acest moment nu pot eu să mă autoinvit la o discuţie, deci nu există până la această oră nici un contact (...) Ei au majoritatea, nu noi, deci nu pot să mă prezint fără să fiu solicitat la nicio discuţie. E lipsit de eleganţă să mă bag eu în seamă. În acest moment aşteptăm rezultatele finale, nu există nicio discuţie până la această oră', a declarat Kelemen Hunor. 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică seara, după rezultatele exit-poll, că exclude o alianţă pentru viitoarea guvernare cu PNL, USR şi PMP, dar nu a mai negat o eventuală colaborare cu UDMR. 

"Vorbim mai întâi în partid (n.r. despre o colaborare cu UDMR), după care vorbim cu colegii de la ALDE şi împreună stabilim calea de urmat. Nu avem de gând să facem alianţă cu PNL, USR sau cu PMP-ul", a declarat luni seara Dragnea, la sediul PSD din Băneasa. 

Liderul PSD a adăugat în acel context că UDMR va intra în Parlament cu peste 6 %, pentru că "cel puţin aşa sunt semnele". 

Întrebat dacă va face un protocol cu ALDE pentru nominalizarea unui singur premier, Dragnea a arătat că PSD se va ţine de cuvânt. 

"Da, noi ne ţinem de ceea ce am stabilit, cred că şi ei se ţin. (...) Mâine sigur mă văd cu domnul Tăriceanu", a arătat liderul PSD. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: UDMR Kelemen Hunor guvernare PSD negocieri
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close