Antena 3 CNN Alegeri Parlamentare 2016 REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA
Sursa foto: foto: pixabay.com
11 Dec 2016   •   20:17

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA Proiectele privind dezvoltarea în domeniile sănătăţii, educaţiei, turismului, agriculturii, precum şi crearea de noi locuri de muncă sunt priorităţile pe care le au în vedere candidaţii aflaţi pe primele locuri pe listele formaţiunilor politice din judeţul Dâmboviţa care au răspuns întrebărilor adresate de AGERPRES. REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 JUDEȚE. Rezultatele pe fiecare județ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA Întrebările AGERPRES au fost:

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA1. Care au fost motivele pentru care partidul dvs. v-a selectat pentru a ocupa prima poziţie pe lista de candidaţi pentru Senat/Camera Deputaţilor?

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA 2. În ce constă proiectul pe care dvs. îl oferiţi alegătorilor? Care sunt, pe scurt, principalele priorităţi pe care vă propuneţi să le urmăriţi pe durata mandatului de parlamentar?

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA3. Care este părerea dvs. despre votul pe lista de candidaţi? Care consideraţi că sunt avantajele şi dezavantajele acestui tip de vot comparativ cu cel uninominal?

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA Călin Dinu Oros, candidat ALDE pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA 1. Din punctul meu de vedere, colegii din ALDE demonstrează, prin alegerile făcute pentru candidaturile la scrutinul parlamentar de anul acesta, că au înţeles mesajul românilor - de schimbare a modului cum se face politică. Mă refer la două atribute care trebuie să însoţească fiecare politician în parcursul său: responsabilitate şi profesionalism. Consider că cei care m-au propus în fruntea listei pentru Camera Deputaţilor au înţeles că iniţiativele mele electorale se vor traduce în politici de dezvoltare pe care le voi promova cu deplină responsabilitate, punându-mi în joc, fără rezerve, competenţele profesionale. Garanţia pe care o ofer este activitatea în slujba mediului academic, în slujba Universităţii 'Valahia' din Târgovişte.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA 2. Proiectul oferit alegătorilor este unul, trebuie să recunosc, ambiţios care se traduce în educaţie, bunăstare, civilizaţie.
Explic pe scurt: educaţia stă la baza tuturor lucrurilor bune. Aici ambiţia mea se va îndrepta către punerea pe picioare a întregii infrastructuri educaţionale - de la condiţii bune de studiu în şcolile din mediile rural şi urban, la diminuarea abandonului şcolar, la creşterea continuă a calităţii actului didactic pentru ca, la finalul acestui demers, să avem tineri bine pregătiţi, atât pentru viaţă, cât şi pentru piaţa muncii.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA A doua mare prioritate înglobează investiţiile şi mediul de afaceri. Vreau să determin o întâlnire fericită între ceea ce noi, în Dâmboviţa, putem oferi în materie de resursă umană şi facilităţi cu ceea ce îşi doresc investitorii. Dacă reuşim acest lucru, atunci bunăstarea şi civilizaţia apar ca şi consecinţe fireşti. Iar când spun civilizaţie mă refer, în primul rând, la faptul că toate categoriile sociale trebuie să simtă că au parte de respect din partea instituţiilor şi a autorităţilor.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA 3. Avantajul major pe care îl văd eu la votul pe liste este acela că alegătorii îşi pot face o percepţie mult mai bună asupra echipei, în ansamblu, propusă de fiecare formaţiune, fiind o şansă în plus şi pentru cei debutanţi în politică, competenţi, dar care n-au dobândit suficientă notorietate. Niciun parlamentar nu va lucra izolat de colegii săi. Şi mai mult, va promova în Parlament politici publice în conformitate cu credinţele formaţiunii din care provine. Tot ca avantaj, văd votul pe liste şi ca pe o şansă a partidelor de a re-deveni credibile pentru electorat. Trebuie cu toţii să înţelegem că democraţia fără partide nu este posibilă. De aceea, văd votul pe liste ca pe o reîntoarcere a atenţiei către partide. Un posibil dezavantaj al votului pe liste poate fi slaba determinare a unora în a aborda cu seriozitate competiţia politică.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA Ionel Petre, candidat ALDE pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA1. Delegarea mea de a deschide lista candidatilor ALDE Dâmboviţa pentru Senat a fost rezultatul propunerii şi validării de către Biroul Politic Judeţean şi aprobat de către Biroul Politic Central ALDE;

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA 2. Proiecte : Cea mai importantă investiţie publică, în domeniul în care tradiţional avem o recunoaştere reală, agricultura, este cea în infrastructura de irigaţii. Trebuie să ajutăm familiile de agricultori să iasă de sub capriciile naturii care, adesea, le-a distrus munca. De asemenea, voi susţine un sistem eficient de preluare şi valorificare a produselor agricole, astfel încât cei ce aleg să muncească pământul, să fie principalii beneficiari ai muncii lor. O altă propunere este înfiinţarea de centre de preluare sau depozite frigo prin UAT pentru a diminua costurile şi a folosi angajaţii din primărie şi beneficiarii 416, în folosul comunităţii.
Aleg proiectul ALDE pentru că ne oferă şansa de a trăi în siguranţă! Nu ne putem susţine şi realiza obiectivele într-un climat de nesiguranţă, într-o comunitate în care oamenii nu se simt protejaţi de lege şi apăraţi de instituţiile statului. Voi implementa proiecte în domeniul siguranţei publice. Nu vreau să mă tem pentru viaţa copilului meu, a soţiei mele, a surorii şi mamei mele....nu vreau să mă tem pentru siguranţa concetăţenilor mei!

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA Instituţiile statului trebuie să prevină cauze, nu să trateze efecte. Parteneriatul public-privat şi în domeniul situaţiilor de urgenţă trebuie să funcţioneze pentru siguranta tuturor. Un popor puternic este un popor cu oameni sănătoşi! Împreună putem impune soluţii pentru a crea un sistem medical eficient spre care dâmboviţeanul să se îndrepte cu încredere. Avem un corp medical de excepţie căruia i s-a interzis dreptul de a-şi face meseria prin subfinanţarea sistemului medical. ALDE susţine alocarea, cu prioritate, a minim un miliard de euro în Sănătate.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA Este momentul să ne asumăm un proiect durabil de Investiţii! Susţin valorificarea tradiţiilor şi a talentului meşteşugăresc specific nouă, dâmboviţenilor. Voi promova orice iniţiativă legislativă în domeniul întreprinderilor sociale, dar şi proiectele mari de infrastructură care să permită judeţului pe care îl reprezint să devină un judeţ atractiv pentru investitori. Avem şansa, prin proiectul ALDE, să redăm judeţului nostru locul central pe care istoria i l-a conferit.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA Împreună vă propun să susţinem orice iniţiativă publică sau privată în beneficiul şcolii: reabilitarea, modernizarea clădirilor şcolare pentru a obţine autorizaţie de funcţionare; reamenajarea sau construirea atelierelor de practică; legea manualului unic; statutul cadrului didactic şi posturi de conducere obţinute prin concurs.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA Implicarea mea în politică şi asumarea proiectului ALDE vine din dorinţa de a oferi familiei mele un viitor mai sigur. Cu toţii ne dorim o viaţă mai bună pentru copiii şi părinţii noştri: locuri de muncă sigure, venituri decente şi pensii demne. Susţin neimpozitarea pensiilor mici şi orice proiect de protecţie socială a persoanelor aflate în nevoi reale. Nu voi încuraja nemunca, dar voi susţine dezvoltarea proiectelor de responsabilizare şi solidaritate socială pentru eliminarea discrepanţelor de orice fel.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA3. Rămân la părerea că votul uninominal ar fi fost o variantă mai bună pentru că: alegătorii aveau posibilitatea să-şi desemneze direct un parlamentar reprezentant al unui colegiu; candidaţii ar fi avut timp să-şi prezinte mult mai bine platforma program şi ar fi avut posibilitatea să cunoască în detaliu problemele specifice zonei.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA Nicolae Ivăşchescu, candidat PMP pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA 1.Vreau să mulţumesc preşedintelui PMP Traian Băsescu pentru încrederea arătată atunci când a decis să-mi încredinţeze conducerea organizaţiei PMP Dâmboviţa, una dintre cele mai importante organizaţii ale PMP, şi atunci când a consfinţit prezenţa mea pe prima poziţie pe lista de candidaţi PMP Dâmboviţa pentru Camera Deputaţilor. Vreau să mulţumesc fiecărui membru şi coleg din PMP Dâmboviţa pentru încrederea pe care mi-au arătat-o şi pentru efortul depus în această campanie electorală.
Sunt om cu o vastă experienţă în administraţia publică centrală dobândită în perioada în care am ocupat funcţia de ministru al Muncii şi am, totodată, extinse cunoştinţe economice dobândite în economia reală, în sectorul privat. Cunosc deosebit de bine sistemul public şi pot să-mi folosesc experienţa pentru a îmbunătăţi legile în privinţa salarizării, în privinţa pensiilor şi în privinţa modului în care funcţionează asistenţa socială.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA Cunoştinţele mele economice şi experienţa de la Ministerul Muncii mă pun în poziţia unică de a înţelege şi sectorul privat şi sectorul public şi-mi permit să vin în Parlament cu o abordare echilibrată care să ducă la armonizarea sectorului public cu cel privat, ceea ce va permite prosperitate şi bunăstare generală în România.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA 2. Pe scurt, îmi doresc să redau dâmboviţenilor mândria de a locui în judeţul care a dat Capitala Ţării Româneşti. Priorităţile mele ca deputat de Dâmboviţa ţin de elaborarea unui plan naţional de reindustrializare şi de valorificare a produselor româneşti, pentru că Dâmboviţa are un potenţial economic fabulos în industrie şi agricultură. Judeţul are o tradiţie în industrie şi o forţă de muncă calificată în acest sector care trebuie doar pusă în valoare. Cred în locuri de muncă româneşti pentru români şi cred că este nevoie de investiţii ale statului pentru a recrea o clasă de mijloc puternică formată din oameni care lucrează în industrie. Am mâncat şi mere de Voineşti şi cartofi de Lunguleţu şi sunt convins de calitatea produselor agricole din Dâmboviţa. Am mâncat şi carne de oaie crescută în judeţ şi am consumat şi ouă produse în Dâmboviţa şi sunt convins că toate aceste produse trebuie să-şi găsească locurile în supermarketurile din România. Îmi doresc un cadru legislativ care să permită agricultorului dâmboviţean să nu-şi vândă produsele pe nimic şi să poată trăi decent de pe urma muncii grele pe care o depune pe câmp.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA 3. Am candidat şi în anul 2012 pe sistemul uninominal şi vă pot spune din experienţă că în ambele sisteme contează omul, candidatul şi modul în care relaţionează cu alegătorii. Cine crede că votul pe liste este ca un zid în care se poate ascunde se înşeală. Oamenii votează lista unui partid şi în funcţie de calitatea interacţiunii pe care o au cu candidaţii. Dacă nu tratezi alegătorii cu respect, dacă nu vii cu propuneri concrete privind îmbunătăţirea calităţii vieţii şi dacă nu vorbeşti despre problemele şi nevoile reale ale oamenilor nu ai cum să le primeşti voturile şi încrederea, indiferent de sistemul de vot.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA Richard Vicenţiu Radu, candidat PMP pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA 1 .Mă onorează faptul că PMP a decis ca eu să deschid lista candidaţilor partidului în Dâmboviţa pentru Senatul României. Criteriul - pe care voi încerca să-l detaliez mai jos - a fost unul clar: PMP şi-a asumat reformarea clasei politice, iar aceasta se poate face numai promovând oameni noi pe listele parlamentare.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA În decizia partidului a contat faptul că am o experienţă de câţiva ani în administraţia publică locală, de asemenea am reuşit prin eforturile mele personale să creez locuri de muncă cu ajutorul investiţiilor pe care le-am făcut în mediul privat. Toate acestea nu le-aş fi putut face dacă nu aş fi beneficiat de educaţia şi pregătirea oferită de şcoala românească şi de studiile pe care le-am parcurs în Statele Unite ale Americii.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA Faptul că am studiat în Statele Unite ale Amercii m-a făcut să înţeleg mai bine ce înseamnă o administraţie eficientă şi ce înseamnă implicarea comunităţilor locale în actul politic. România are nevoie să preia elemente din modelul american de dezvoltare locală, model care oferă libertatea administraţiilor locale de a se dezvolta şi de a oferi comunităţilor un trai mai bun. Acest model de dezvoltare vreau să-l implementez în judeţul Dâmboviţa, care are un potenţial enorm de dezvoltare economică.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA 2. În calitate de senator, împreună cu ceilalţi colegi parlamentari ai PMP, voi iniţia proiecte legislative astfel încât să existe finanţări consistente pentru toate judeţele ţării. Administraţiile locale, primăriile în special, trebuie ajutate de parlamentari printr-un efort de iniţiere a unor acte normative care să crească nivelul de finanţare la nivel local pentru proiecte majore referitoare la creşterea numărului locurilor de muncă, infrastructură, agricultură, educaţie şi sănătate.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA Judeţul Dâmboviţa, judeţul pe care îl voi reprezenta în Parlament, poate beneficia de dezvoltare susţinută numai dacă şi celelalte zone din vecinătatea noastră au un nivel de dezvoltare corespunzător. Mulţi dintre concetăţenii noştri lucrează în afara judeţului, mulţi dintre ei făcând naveta chiar în Bucureşti. Forţa de muncă trebuie adusă acasă, numai aşa putem dezvolta judeţul. Pentru dezvoltarea judeţului nostru este nevoie ca eforturile viitorilor parlamentari şi ale viitorului guvern, din care sper să facă parte şi PMP, să se axeze pe cinci paliere.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA Dezvoltarea infrastructurii - aici trebuie să implementăm proiectul de şosea cu 4 benzi Târgovişte - Bucureşti. Fără acest proiect Dâmboviţa va rămâne izolată de Capitala României.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA Dezvoltarea agriculturii - în judeţul nostru există arii masive de pământ care nu sunt folosite la întreaga capacitate. Aici vom introduce programe bazate pe parteneriate de tipul public-privat astfel încât să transformăm pământul în plus valoare pentru dâmboviţeni.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢAMai mult, este nevoie de atragerea investiţiilor în judeţul nostru şi protejarea capitalului autohton, pentru a sigura locuri de muncă sigure şi bine plătite, astfel încât nici un tânăr să nu mai fie obligat să plece în viitor în alte ţări sau în alte zone ale ţării.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA Pe termen mediu şi lung trebuie să investim în educaţie, mai ales prin sprijinirea şi dezvoltarea şcoliilor de meserii, care trebuie să devină o prioritate în judeţul nostru.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA De asemenea, domeniul sănătăţii trebuie sprijinit prin creşterea salariilor medicilor şi revenirea acestora în localităţile de unde provin, astfel comunităţile care au investit în ei pot beneficia de servicii medicale de calitate. În acest sens, PMP susţine o lege a salarizării unitare care să ofere celor din educaţie şi sănătate venituri comparabile cu eforturile mari pe care le fac pentru educarea copiilor noştri şi pentru sănătatea noastră.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA 3. Revenirea la votul pe listă este una pozitivă şi are numai avantaje. De ce? România este o democraţie reprezentativă, iar partidele îi reprezintă pe alegători. Prin urmare, ele trebuie să stabilească ierarhia pe listele de vot în funcţie de cerinţele electorilor. PMP a înţeles doleanţele românilor şi a promovat pe locurile eligibile politicieni în proporţie de peste 80% noi, dar cu experienţă în administraţia publică. La Dâmboviţa, cei care candidează, printre care mă număr şi eu, vin cu o nouă viziune politică îndreptată spre comunitate. Viitorii parlamentari ai PMP vor iniţia proiecte, aşa cum am specificat şi mai sus, care vor ajuta comunităţile din care provin. PMP înţelege responsabilitatea votului primit!

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA Votul pe liste trebuie completat de reducerea numărului de parlamentari la 300, aşa cum au decis românii printr-un referendum iniţiat de fostul preşedinte al României Traian Băsescu, acum preşedinte al partidului din partea căruia candidez în Dâmboviţa pentru un loc de senator.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA Din nefericire, majoritatea PSD- PNL, cea care controlează acum Parlamentul României, nu este una reprezentativă pentru români din moment ce au respins proiectul legislativ al PMP de reducere a numărului de parlamentari, proiect de act normativ depus în conformitate cu rezultatul referendumului din anul 2009.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA PMP consideră că regimul politic trebuie să fie obiectul unui consens, care să respecte voinţa cetăţenilor. Dacă 85% dintre români decid, într-un referendum valid, că e nevoie de un parlament cu maximum 300 de membri, clasa politică trebuie să adopte această soluţie de reformare a regimului. Mai mult, democraţia reprezentativă trebuie dublată de implicarea la toate nivelurile a cetăţenilor. În acest sens, încurajăm consultările prin referendum, dar şi facilitarea iniţiativelor legislative ale cetăţenilor, ca şi orice sistem online de exprimare a petiţiilor civice. Prin urmare, votul pe liste şi un Parlament mai suplu sunt doi piloni care pot face din România un stat responsabil faţă de cetăţenii săi şi cu adevărat democratic.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA ancu Caracota, candidat PNL pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA 1. Cred că decizia forului de conducere al partidului de a mă desemna în fruntea listei de candidaţi ai PNL Dâmboviţa pentru Senatul României are la bază pregătirea mea politică şi profesională şi experienţa pe care o am în administraţia publică, ca prefect al judeţului, dar şi în domeniul economic, ca investitor privat. Este, dacă pot spune aşa, o confirmare a activităţii mele din ultimii ani, dar şi o recunoaştere a faptului că am rămas fidel politicii de dreapta şi nu am făcut compromisuri politice împotriva partidului din care am făcut parte şi împotriva celor care ne-au ales să-i reprezentăm. Cred, de asemenea, că oricare dintre colegii mei de pe lista de candidaţi ar fi putut fi desemnaţi pentru această poziţie, pentru că avem o echipă foarte valoroasă pe care o propunem dâmboviţenilor pentru Parlamentul României, atât pentru Senat, cât şi pentru Camera Deputaţilor şi, de aceea, am convingerea că dâmboviţenii ne vor acorda încrederea lor pe 11 decembrie.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA 2. Evident, rolul unui parlamentar este să reprezinte interesele alegătorilor săi şi ale judeţului în care a fost ales. Vreau să-mi aduc aportul la îmbunătăţirea legislaţiei care blochează în multe aspecte viaţa de zi cu zi a românilor prin lipsa de coerenţă în ceea ce priveşte modul de lucru al administraţiei locale, judeţene, dar şi centrale. Am în vedere, alături de colegii mei, şi modificări la nivelul legislaţiei fiscale, modificări în favoarea contribuabilului, care este astăzi cel mai apăsat de obligaţiile fiscale. Un alt punct pentru care voi milita este reformarea Parlamentului şi rezolvarea problemelor de funcţionalitate ale acestui for.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA 3. În opinia mea, votul pe listă creşte rolul partidului, dar şi responsabilitatea acestuia în alegerea oamenilor pe care îi propune electoratului. Nu văd dezavantaje. Pot fi accidente de nominalizare, dar aici partidul trebuie să-şi asume responsabilitatea. În plus, dacă cineva vrea să candideze neapărat, o poate face din postura de independent şi să câştige dacă cetăţenii îl învestesc cu încredere. Din păcate, uninominalul dădea posibilitatea unor persoane cu bani şi resurse să ajungă în Parlament doar pentru a-şi urmări un interes personal, de cele mai multe ori legat de imunitatea în faţa legii.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA Cezar Preda, candidat PNL pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA 1. Pe lângă cutuma PNL prin care preşedinţii de organizaţii care sunt şi candidaţi îşi asumă această primă poziţie pe listă, cred că în decizia forului de conducere a partidului a cântărit foarte mult şi faptul că, în doar câteva luni de la preluarea şefiei organizaţiei PNL în judeţul Dâmboviţa, am reuşit să schimb atmosfera din interiorul acestei filiale. Situaţia din organizaţie era una tensionată, fuziunea nu se realizase complet şi existau trei curente divergente - PNL, PDL, UNPR. Astăzi, este o singură echipă, animată de un singur gând: să scape judeţul Dâmboviţa de sărăcia în care l-a adus PSD! Pe lângă onoarea de a deschide lista PNL pentru Camera Deputaţilor în Dâmboviţa, este şi o mare responsabilitate. Am convingerea că echipa PNL va duce Dâmboviţa înainte, pentru că Dâmboviţa merită mai mult!

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA 2. Proiectul meu este unul clar: Dâmboviţa, înainte! Acest proiect se traduce prin muncă şi viziune pentru dezvoltare. Şi pentru că există mari diferenţe între zona de sud şi cea de nord a judeţului, prioritatea mea este să susţin toate proiectele de dezvoltare ale municipiului Târgovişte, a zonelor Pucioasa, Fieni, Moreni, zone abandonate de administraţia PSD. Mi-am asumat în faţa dâmboviţenilor dezvoltarea acestui judeţ, drumuri mai bune, investiţii mai multe, locuri de muncă noi, mai bine plătite, mai multi turişti, mai mult teren cultivat, servicii medicale mai bune, învăţământ de calitate, instituţii ale statului care să vină în ajutorul contribuabililor, nu să le pună piedici. În concluzie, un trai mai bun pentru dâmboviţeni. PNL, Pentru că Dâmboviţa merită mai mult!

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA 3. În opinia mea, votul uninominal a fost un experiment eşuat. A dus la deprofesionalizarea şi supradimensionarea Parlamentului, factori care au contribuit, pe lângă comportamentul sfidător al unor demnitari, la generarea unor cote alarmant de scăzute ale încrederii populaţiei. Diferenţa între cele două tipuri de vot, care poate fi considerată atât avantaj, cât şi dezavantaj, este maniera în care se face campania electorală. Dacă la votul uninominal a existat libertatea fiecărui candidat de a-şi alege strategia, la votul pe listă campania este unitară, toţi vorbim aceeaşi limbă. Alt avantaj al votului pe listă, din punctul meu de vedere, este selecţia internă. PNL şi-a trecut toţi candidaţii prin filtrele de integritate asumate şi apoi a fost stabilită ordinea pe liste în funcţie de munca, meritele şi potenţialul fiecăruia. În concluzie, sunt adeptul votului pe listă, e mai corect!

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA Maria Mititelu, candidat PRM pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA 1. Unul dintre motive este acela al vechimii în partid, fiind înscrisă încă din 1994. Dar cel mai important aspect, este profilul meu moral şi intelectual, fiind un om care s-a pus întodeauna în serviciul oamenilor. Atât pe plan profesional, cât şi în activitatea de partid, am făcut totul pentru binele suprem al tuturor. Oamenii care mă cunosc, ştiu că aşa am procedat şi vor judeca ca atare. Conduita mea atitudinală şi comportamentală a contribuit la selectarea mea pentru ocuparea primei poziţii pe lista de candidaţi pentru Senat.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA 2. Proiectul pe care îl ofer alegătorilor este programul politic şi economic al Partidului Romania Mare:
? Îndepărtarea de la conducerea statului român a clasei politice care a adus ţara în actualul dezastru economic, social, politic şi moral. Aducerea la conducerea statului român a unor personalităţi care s-au remarcat ca profesionişti competenţi şi ca luptători pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor românilor, pentru apărarea suveranităţii şi independenţei României.
? Eliberarea României de sub ocupaţia oligarhiei financiare transnaţionale. Scoaterea ţării din starea de colonie.
? Transformarea Romăniei într-o ţară suverană şi prosperă, iubită de cetăţenii săi şi respectată de toate poparele lumii.
? Adoptarea unei noi Constituţii a României, care să redea poporului român suveranitatea naţională de care a fost deposedat prin Constituţia adoptată în anul 1991, revizuită în anul 2003.
? Reconstrucţia statului român pe baza valorilor morale fundamentale, ale civilizaţiei româneşti: credinţa în Dumnezeu, demnitatea, libertatea, dreptatea, adevărul, cinstea, onoarea, curajul, spiritul de iniţiativă, omenia, toleranţa, dragostea pentru semeni, pentru familie, pentru popor şi pentru ţară; neagresiunea şi neamestecul în treburile altor popoare.
? Toate autorităţile statului vor fi separate şi independente. Niciuna nu va mai putea interveni în treburile celorlalte.
? Scoaterea justiţiei de sub controlul politicienilor, prin numirea magistraţilor de către Preşedintele Autorităţii Judecătoreşti ales de popor.
? Confiscarea tuturor averilor dobândite prin acte de corupţie sau alte infracţiuni.
? Anularea tuturor privatizărilor şi retrocedărilor frauduloase, trimiterea în judecată şi condamnarea tuturor celor care se fac vinovaţi de deposedarea poporului român de avuţia acumulată în proprietate publică până în anul 1989, sancţionarea lor cu închisoare pe viaţă şi confiscarea întregii averi.
? Democratizarea şi românizarea capitalului utilizat în economia naţională, prin adoptarea Legii Cojocaru privind construcţia economiei democratice în care majoritatea capitalului intră şi rămâne în proprietatea privată a majorităţii cetăţenilor ţării.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA 3. Votul uninominal ne-a demonstrat ce caractere de oameni au ajuns în Parlamentul României. A contat doar contribuţia financiară a fiecăruia, nicidecum caltăţi care să-i situeze drept reprezentanţi ai poporului. De altfel, faptul că s-a ajuns iar la votul pe liste spune totul despre superioritatea acestui mod de votare. Dispare individualismul şi apare conştiinţa colectivă; responsabilitatea, atât în faţa alegătorilor, cât şi a partidului, fiind mai mare. Votul pe listă responsabilizează mai mult. Oricum, poporul hotărăşte şi mi-aş dori să voteze în cunoştinţă de cauză.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA Dan Claudiu Tănăsescu, candidat PRU pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA 1. Cred că pentru selectarea mea pe listele candidaţilor din judeţul Dâmboviţa pentru Senat principalul motiv a fost legat de faptul că am ocupat, în legislatura 2004-2008, unul din fotoliile senatorilor din acest judeţ. Fără îndoială că trecutul meu politic, precum şi faptul că sunt recunoscut ca un român care-şi iubeşte ţara, şi care, cu orice ocazie, şi-a arătat nemulţumirea faţă de reprezentanţii partidelor ce au dus întreaga economie în hăul prăpastiei şi au vândut, fără ruşine, rodul muncii acestui popor, sunt, de fapt, criterii ce au decis conducerea Partidului România Unită să mă desemneze candidat pe lista Senatului.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA 2. Proiectul meu este, spre diferenţă de candidaţii celorlalte partide participante la alegerile din 11 Decembrie, unul simplu, dar care se vrea a fi eficace, şi nu o demagogie. Dacă alţii promit, de fapt mint, e vorba de reprezentanţii PMP-ului, Alianţei pentru România, ai ALDE, PNL-ului şi ceilalţi care mai sunt înscrişi în cursa alegerilor, doar poveşti utilizate de ei pentru adormirea alegătorilor, eu nu fac promisiuni precum aceştia.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA Nu voi încerca să împresionez populaţia spunându-i că, odată ajuns senator, voi construi şosele suspendate, aeroporturi, spitale ultramoderne, ori locuinţe gratuite, sau că voi vărsa miere şi lapte pe stăzile localităţilor. Nu, nu voi face o propagandă deşartă. Voi fi preocupat de aşa-zisele măsuri simple, acestea fiind, de fapt, cele mai importante pentru cetăţenii dâmboviţeni. Am colindat prin localităţile judeţului şi am constatat că în fiecare sunt diferite nevoi, unele specifice locului, altele generale. Priorităţile sunt câteva, dar care trebuiesc urmărite şi realizate în anii ce urmează. În primul rând, pe plan local, vor trebui realizate grădiniţe la care părinţii să nu fie obligaţi plătească taxi şi altfel de dări. Aşadar gratuite! Cele particulare, care-s existente, pot funcţiona în continuare, ele fiind cu frecventare plătită. Dar, repet, pentru cei care nu au posibilităţi financiare, este absolut necesară înfinţarea grădiniţelor ce vor trebui susţinute financiar de primării şi de Ministerul Învăţământului.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA O altă preocupare este cea legată de asistenţa medicală a oamenilor din judeţ. Revenuirea la forma de asistenţă acordată prin circumscripţiile sanitare în fiecare localitate, gratuită şi cu eliberarea de medicamente gratuite pentru pensionarii cu o pensie mai mică de 750 de lei. De asemeni, acordarea de medicamente gratuite tuturor care suferă de boli cronice. Apoi, drumurile. Sunt unele localităţi pe uliţele cărora, dacă treci, rişti să-ţi rupi maşina în două. Drumurile lor sunt stricate, impracticabile, pline de gropi. Ele vor trebui reparate degrabă. O altă preocupare a mea este legată de realizarea unui transport în comun civilizat şi ieftin. În momentul de faţă transportul cetăţenilor prin judeţ se face anevoie, este scump şi nu rezolvă nici problema timpului pierdut. Ar mai fi de realizat, în localităţile lipsite de iluminatul public, aducerea şi a acestora în situaţia de a li se asigura locuitorilor lor un minimum de confort. Mai sunt preocupat de faptul că, în mai toate instituţiile publice ale judeţului, cetăţenii pierd ore întregi pentru a obţine un act, ori pentru a-şi plăti impozitele şi taxele. Ar mai fi şi alte lucruri de discutat, dar ele sunt cuprinse în programul popularizat prin intermediul mijloacelor de propagandă permise. Pentru realizarea acestora, voi căuta să creez o atmosferă de înţelegere cu toţi primarii localităţilor, în scopul de a construi o colaborare eficientă între nevoile judeţului şi Parlamentul României.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA 3. Votul pe liste al candidaţilor este cel mai potrivit. El aduce în faţa cetăţenilor candidaţi selectaţi cu responsabilitate de conducerile judeţene şi cea centrală a partidelor. Votul uninominal s-a dovedit un dezastru. El a adus în fotoliile parlamentare tot soiul de neica nimeni, piţipoance şi neaveniţi, care în loc să se ocupe de realizarea unor legi benefice populaţiei, s-au ocupat de cu totul altceva! Păcat, fiindcă s-au pierdut ani buni, dar sper ca în viitorul parlament aleşii să aibă grijă doar de nevoile celor care i-au votat. În încheiere, invit pe toţi cetăţenii care-şi iubesc ţara să se alăture Partidului România Unită şi să voteze candidaţii acestuia. Este un partid nou, cu o doctrină naţional-democratică, având oameni responsabili, de diverse profesii, care, ajunşi în Parlamentul României, se vor strădui să realizeze legi aducătoare a unui trai mai bun al cetăţenilor şi, nu în ultimul rând, redobândirea demnităţii românilor!

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA Bölöni György, candidat UDMR pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA 1. Oricât de neverosimil pare ca UDMR să obţină un mandat de deputat în Judeţul Dâmboviţa, şansa, posibilitatea există. De-a lungul timpului am avut senatori şi deputaţi printre altele în judeţele Giurgiu, Călăraşi, Tulcea, Mehedinţi, chiar şi în municipiul Bucureşti! Aşa că... de ce nu? Astfel privind lucrurile, candidatul din capul listei trebuie să fie apt şi pregătit pentru a îndeplini mandatul. În luarea acestei decizii la nivelul conducerii probabil a cântărit decisiv îndelungata mea experienţă în 'de-ale Parlamentului', faptul că timp de 18 ani am lucrat la Camera Deputaţilor, în funcţia de şef cabinet. În ce mă priveşte, mărturisesc că - pentru lista de candidaţi pe care apar - în afara Judeţului Arad - mi s-au oferit trei alternative, deci Judeţul Dâmboviţa este alegerea mea personală.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA 2. Avem în faţă alegerile parlamentare şi nu cele locale. Ca atare - în perioada pre-electorală şi în timpul campaniei - nu are rost să discutăm de proiecte personale. Pe masă se află ca temă (sau ar trebui să se afle) proiectele electorale ale partidelor politice. UDMR are un program electoral foarte bine conturat care abordează toate laturile vieţii noastre. Susţin fără rezerve principiile şi aspiraţiile oferite de acesta. Din păcate spaţiul care mi-este la dispoziţie nu-mi permite o dezvoltare mai amplă a subiectului. Totuşi, nu pot să închei fără a vă prezenta teza de bază a programului UDMR: 'tot ce este bine pentru maghiarii din România, este bine şi pentru români, tot ce este în folosul Transilvaniei, este şi în folosul României!'. Făcând următorul pas, vremurile post-electorale sunt o altă poveste. În cazul fericit pentru judeţul Dâmboviţa (pentru mine de asemenea, recunosc) în care voi obţine mandatul, în munca mea voi avea cu siguranţă propria-mi agendă. Aceasta însă nu trebuie în nici un caz să conţină propriile mele aspiraţiuni, ci trebuie s-o formez bazându-mă pe voinţa, aspiraţiunile, opţiunile Dumneavoastră, ale locuitorilor judeţului Dâmboviţa. Eu aşa privesc un parteneriat adevărat între alegători şi cel ales, asta este oferta mea!

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA 3. Într-adevăr, cu aceste alegeri ne reîntoarcem la sistemul de vot pe liste de candidaţi. Timp de opt ani, vreme de două cicluri electorale am experimentat sistemul uninominal. Încheindu-se această perioadă, afirm că uninominalul - iniţial perceput de mulţi ca un sistem mesianistic - şi-a dat duhul, neaducând nimic pozitiv în viaţa politică din România. Ba din contră, din rău am ajuns în mai rău. În ce mă priveşte, nimic nu mă reţine în a afirma că introducerea sistemului de vot uninominal este un factor care a contribuit decisiv chiar la procesul de degradare accentuată a imaginii Parlamentului României, la pierderea de către acesta a încrederii populaţiei, ajungând cea mai criticată instituţie a democraţiei din România. Consider că sistemul de vot pentru liste impune principiul proporţionalităţii, asigurând astfel distribuirea echitabilă a mandatelor între formaţiunile politice. A fost folosit între 1990 şi 2008, de-a lungul timpului acesta neridicând probleme majore în privinţa funcţionalităţii sau a efectelor sale.

×
Subiecte în articol: REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE JUDEȚE REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 JUDEȚE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE DÂMBOVIȚA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 rezultate alegeri parlamentare alegeri parlamentare alegeri parlamentare 2016 rezultate alegeri rezultate alegeri parlamentare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 rezultate alegeri senat rezultate alegeri camera deputatilor rezultate alegeri parlament exit-poll exit-poll alegeri parlamentare exit-poll alegeri parlamentare 2016 exit-poll 2016 exit-poll diaspora exit poll alba exit poll arad exit poll arges exit poll bacau exit poll bihor exit poll bistrita exit poll botosani exit poll brasov exit poll braila exit poll buzau exit poll caras-severin exit poll calarasi exit poll cluj exit poll constanta exit poll covasna exit poll dambovita exit poll dolj exit poll galati exit poll giurgiu exit poll gorj exit poll harghita exit poll hunedoara exit poll ialomita exit poll iasi exit poll ilfov exit poll maramures exit poll mehedinti exit poll mures exit poll neamt exit poll olt exit poll prahova exit poll satu-mare exit poll salaj exit poll sibiu exit poll suceava exit poll teleorman exit poll timis exit poll tulcea exit poll vaslui exit poll valcea exit poll vrancea exit poll bucuresti alegeri parlamentare alegeri parlamentare 2016 rezultate alegeri rezultate alegeri parlamentare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 rezultate alegeri senat rezultate alegeri camera deputatilor rezultate alegeri parlament exit-poll exit-poll alegeri parlamentare exit-poll alegeri parlamentare 2016 exit-poll 2016 exit-poll diaspora alegeri parlamentare 2016 rezultate alba ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARGEȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate bacau alegeri parlamentare 2016 rezultate bihor alegeri parlamentare 2016 rezultate bistrita ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BOTOȘANI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BRAȘOV ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BRĂILA alegeri parlamentare 2016 rezultate buzau ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CĂLĂRAȘI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CONSTANȚA alegeri parlamentare 2016 rezultate covasna ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE DÂMBOVIȚA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE DOLJ ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE GALAȚI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE GIURGIU ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE GORJ ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE HARGHITA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE HUNEDOARA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE IALOMIȚA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE IAȘI alegeri parlamentare 2016 rezultate ilfov ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE MARAMUREȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate mehedinti ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE MUREȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate neamt alegeri parlamentare 2016 rezultate olt alegeri parlamentare 2016 rezultate prahova alegeri parlamentare 2016 rezultate satu-mare alegeri parlamentare 2016 rezultate salaj alegeri parlamentare 2016 rezultate sibiu alegeri parlamentare 2016 rezultate suceava ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TELEORMAN ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate tulcea ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE VASLUI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE VÂLCEA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close