Antena 3 CNN Alegeri Parlamentare 2016 REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ
Sursa foto: foto: pixabay.com
11 Dec 2016   •   21:51

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ Atragerea de investitori pentru dezvoltarea judeţului Gorj, redresarea Complexului Energetic Oltenia, dar şi promovarea obiectivelor culturale şi turistice din judeţ sunt principalele obiective avute în vedere dacă vor ajunge în Parlament de candidaţii de pe primele poziţii ale listelor depuse de partidele din judeţ şi doi independenţi care au răspuns întrebărilor AGERPRES. REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 JUDEȚE. Rezultatele pe fiecare județ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ Întrebările AGERPRES au fost următoarele:

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ 1. Care sunt motivele pentru care partidul din care faceţi parte v-a selectat ( respectiv, dumneavoastră aţi decis să candidaţi) pentru a ocupa această primă poziţie pe lista de candidaţi pentru Camera Deputaţilor/Senat?

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ 2. În ce constă proiectul pe care îl oferiţi dumneavoastră alegătorilor? Care sunt, pe scurt, principalele priorităţi pe care vă propuneţi să le urmăriţi pe durata mandatului de parlamentar?

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ 3. Care este părerea dumneavoastră despre votul pe lista de candidaţi ? Care consideraţi că sunt avantajele şi dezavantajele acestui tip de vot comparativ cu cel uninominal?

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ Scarlat Iriza, candidat ALDE pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ 1. Cred că la baza deciziei ALDE de a ocupa prima poziţie la Senat a stat, în primul rând, experienţa mea politică de 26 de ani. Am fost şi sunt un om politic onest, muncitor şi ferm. Fără îndoială că aplecarea către oameni, capacitatea de a le asculta toate păsurile şi nevoile, au contat şi ele în decizia colegilor mei.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ 2. Este campanie electorală şi toată lumea promite "câte-n lună şi-n stele". Din fericire pentru mine, ALDE are în spate un trecut în care a dovedit că poate, că nu face promisiuni fără acoperire. ALDE propune partidelor politice un pact naţional de investiţii pentru perioada 2017-2020. Potrivit programului economic de guvernare al ALDE, până în 2020 vor fi construiţi peste 530 de kilometri de autostradă, din care doar în 2017 vor fi finalizaţi 200 de kilometri de autostradă. În Sănătate, ALDE promite reabilitarea şi construirea de spitale, dintre care trei regionale, pe fonduri europene. În domeniul Agriculturii, potrivit proiectului, vor fi investiţi, în următorii cinci ani, un miliard de euro, doar pentru sistemul de irigaţii, iar în Educaţie propunem alocarea a 6% din PIB până în 2020. În plan local trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă pentru Complexul Energetic Oltenia şi Hidroelectrica, să aducem investitori în zonă şi să valorificăm potenţialul turistic al Gorjului.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ 3. România nu e pregătită pentru votul uninominal. Votul uninominal a fost o mare greşeală. Nu numai numărul, dar şi calitatea proastă a multor parlamentari este legată de acest tip de uninominal.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ Laurian Stănchescu, candidat ANR pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ 1. Faptul că am reuşit să trec două proiecte naţionale prin Parlamentul României - Proiectul "Ziua Naţională Brâncuşi" şi Avram Iancu, "Erou al Naţiunii Române", eu nefiind parlamentar. Un alt motiv fundamental este lupta mea zilnica pentru patriotism şi românism.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ 2. Anularea legii imunităţii parlamentare şi prezidenţiale, legea ziaristului român, reforma manualelor şcolare, modificarea Constituţiei, depolitizarea Ministerului Culturii, legea Pensiilor, legea Patrimoniului, legea Mecenatului, legea Sănătăţii, legea protecţiei instituţiilor şi complexurilor de siguranţă naţională, legea pământului şi a resurselor naturale şi strategice.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ 3. Militez pentru schimbarea acestei legi aberante, orice român să poată candida fără îngrădiri la alegerile locale, parlamentare, europarlamentare, preşedinţie.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ Ion Săvoiu, candidat PMP pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ 1. Am fost selectat pe poziţia 1 pe lista PMP Gorj pentru Senat ca o recunoaştere a activităţii mele politice. Sunt preşedinte al PMP Târgu-Jiu, anti-pesedist convins, dispun de suportul şi simpatia unor categorii largi de populaţie, mă bucur de respectul diasporei. În calitate de consilier local în Târgu-Jiu am contribuit la respingerea mai multor proiecte de hotărâre ilegale, iniţiate de PSD.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ 2. Voi fi un parlamentar pentru oameni. Vreau să dăm o şansă reală fiecărui gorjean, prin depolitizarea instituţiilor publice, a nepotismului, prin stoparea angajărilor făcute exclusiv pe pile şi pe bani, prin promovarea transparenţei şi a supremaţiei legii. Vreau să decăpuşăm Complexul Energetic Oltenia de firmele politicienilor care au încasat zeci de milioane de euro şi să eliminăm politrucii din conducerea acestei companii. Vreau să constitui un grup de lobby pentru Gorj şi pentru Oltenia. Trebuie să aducem judeţul şi regiunea noastră la un nivel de dezvoltare socio-economic similar cu al Ardealului.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ 3. Votul pe listă stimulează competiţia şi spiritul de echipă în interiorul unui partid, permite acordarea de recompense şi o anumită ierarhizare internă. Actualul sistem nu mai permite focalizarea candidaţilor pe un singur colegiu, fiind necesară acoperirea întregului judeţ.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ Gheorghe Daviţoiu, candidat PMP pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ 1. Am fost propus pentru poziţia 1 pe listele Partidului Mişcarea Populară pentru Camera Deputaţilor ca o recunoaştere a activităţii mele profesionale. Sunt consilier judeţean, mă bazez pe simpatia şi ajutorul unor categorii largi de populaţie, o mare parte dintre ei fiind foşti angajaţi ai companiilor pe care le-am condus de-a lungul timpului din domeniul minerit şi energie. Ca şi consilier judeţean mi-am adus contribuţia la dezbaterea şi îmbunătăţirea unor proiecte necesare judeţului Gorj.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ 2. Voi milita pentru eliminarea pensiilor speciale, indiferent de domeniul de activitate, mergând pe principiul contributivităţii timpului.Voi susţine transparentizarea activităţii tuturor instituţiilor publice şi supremaţia legii, ca urmare a faptului că am lucrat peste 35 de ani în domeniul mineritului şi energiei, voi susţine toate legile care vor sprijini Complexul Energetic Oltenia să îşi desfăşoare activitatea în bune condiţii cu o mare eficienţă pe piaţa de energie. De asemenea, voi sprijini toate acele legi care se referă la comunităţile locale pentru dezvoltarea acestora.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ 3. Votul pe listă este mult mai eficient decât votul uninominal, acordând şanse egale şi celor fără posibilităţi materiale, dar cu o pregătire profesională foarte bună, ceea ce în final va duce la un Parlament mult mai eficient şi profesional. În acelaşi timp, permite ierarhizarea în interiorul partidului, fiind avantajaţi cei care au sprijinit de-a lungul timpului partidul.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ Sorin Preda, candidat PNR pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ 1. Criteriul de selecţie al candidaţilor pe listele PNR a fost în funcţie de activitatea desfăşurată în cadrul organizaţiei şi propunerile de proiecte legislative.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ 2. Reducem numărul de senatori şi deputaţi la 215, eliminăm pensiile speciale şi acordăm pensia în funcţie de cotizaţia fiecărui angajat, toate instituţiile publice vor afişa lunar pe site-ul oficial cheltuielile efectuate şi contractele încheiate, adoptăm legea răspunderii magistraţilor pentru ca statul să nu mai plătească erorile judiciare în locul magistraţilor, sistem educaţional modern şi salarii europene pentru profesori. De asemenea, dorim să reducem volumul de informaţii predate elevilor, regândim programa şcolară astfel încât elevul să fie educat şi nu bombardat cu informaţii inutile. În judeţul Gorj, elevii încă mai fac autostopul pentru a merge la şcoală. Intenţionăm să dezvoltăm economia prin crearea de locuri de muncă şi prin înfiinţarea de centre de cercetare aplicativă care să asigure cererea de produse şi tehnologii noi. Invenţiile românilor vor fi produse în România şi apoi vândute pe plan internaţional ca "Produs fabricat în România". Programul de guvernare integral se găseşte pe site-ul www.partidulnouaromanie.ro.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ 3. Singura obiecţie este necesarul de semnături pentru participarea la alegeri. Toate partidele au dreptul de a prezenta proiectul lor de guvernare şi electoratul decide prin vot dacă merită. Avantajele le au partidele consacrate şi dezavantaje au partidele noi.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ Marius Corobea, candidat PNR pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ 1. Modul de a face o altfel de politică, pe scurt, interacţionarea directă cu cetăţenii şi punerea în aplicare a doleanţelor acestora, atunci când mai mulţi se polarizează pe o idee constructivă benefică întregii comunităţi.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ 2. Transparenţă; implementarea unei platforme online pentru interacţionarea directă cu cetăţenii acordându-le astfel prilejul de a participa la formarea unui stat democratic; obligativitatea tuturor parlamentarilor de a-şi face un bilanţ periodic al activităţii şi prezentarea acestuia cetăţenilor; necesitatea introducerii în şcoli a unei noi materii: Dezvoltarea Personală.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ 3. Votul uninominal are atât avantaje, dar şi dezavantaje. Consider că votul pe liste este mai avantajos decât cel uninominal doar dacă se va stopa traseismul politic, în acest fel partidele au prilejul de a-şi evalua corect membrii şi astfel să-i desemneze candidaţi pentru o funcţie de demnitate publică.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ Ion Daniel Ţigăreanu, candidat PRM pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ 1. După propunerea conducerii judeţene a Partidului România Mare făcută structurii centrale de conducere, s-a hotărât că modul în care eu am respectat legislaţia din România, patriotismul şi activitatea mea publică şi politică, să continue mersul firesc către cel mai important for legislativ din România - Parlamentul României.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ 2. Proiectul meu pe care vreau să-l ofer alegătorilor constă în reindustrializarea României în general şi a judeţului Gorj în special. Principalele priorităţi ale mele sunt legate de armonizarea legislaţiei pentru relansarea activităţilor din minerit şi energie, dezvoltarea agriculturii, dezvoltarea turismului din zona de nord a judeţului Gorj. Odată cu punerea în practică a priorităţilor mai sus menţionate vom atrage şi noi locuri de muncă.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ 3. Partidul România Mare a fost singurul partid politic din România care a susţinut că aşa-zisul vot uninominal este o greşeală, mai mult, a militat în toată perioada în care şi-a făcut efectele acest vot uninominal pentru trecerea la votul pe listă. De fiecare dată, Partidul România Mare şi Corneliu Vadim Tudor au fost puşi la zid pentru poziţia fermă pe care au avut-o privind revenirea la votul pe listă şi considerăm că este o victorie a PRM-ului şi a liderului Corneliu Vadim Tudor. Avantajele votului pe listă sunt multiple şi aş enumera doar câteva: reducerea numărului de parlamentari, reducerea cheltuielilor, extinderea ariei de acţiune şi activităţi a unui parlamentar (de la colegiul uninominal, care cuprindea doar câteva localităţi, la un întreg judeţ). Unul din dezavantajele acestui tip de vot, atât pentru alegerile locale, cât şi pentru cele parlamentare, este returnarea sumelor cheltuite în campaniile electorale către candidaţi de la bugetul de stat.


REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ Daniel Mutafela, candidat PRM pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ 1. După analiza obiectivă a activităţii mele în cadrul filialei judeţene a Partidului Romania Mare, trecută şi prin filtrul Biroului Permanent Naţional, s-a hotărât ca eu, în calitate de preşedinte al PRM Gorj, să îmi asum această lupta electorală din poziţia de candidat pentru Camera Deputaţilor. Experienţa acumulată în mandatul de consilier judeţean (2004-2008) şi de de expert parlamentar (2000-2004) a fost apreciată de comisia care a decis ca eu să deschid lista PRM pentru Camera Deputaţilor din judeţul Gorj.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ 2. Proiectul pe care vreau să îl ofer alegătorilor constă într-o legislaţie modernă, în concordanţă cu legislaţia Uniunii Europene, care să echilibreze diferenţele dintre drepturile şi libertăţile românilor comparativ cu ale celorlalţi cetăţeni din Uniunea Europeană. Principalele priorităţi pe care îmi propun să le urmăresc, pe durata mandatului de parlamentar, sunt cele legate de bogăţiile solului şi subsolului din judeţul Gorj, urmând a crea un cadru legislativ care să le ridice la adevărata lor valoare, în vederea dezvoltării şi relansării judeţului nostru.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ 3. De-a lungul timpului am spus că aşa-zisa schimbare a votului, prin introducerea acelui vot uninominal, este o greşeală şi ne va costa. S-a demonstrat că noi, cei de la PRM, am avut dreptate. S-a revenit pe listă, dar toate costurile au fost suportate de cetăţeni. Avantajele votului pe listă: scăderea numărului de parlamentari şi, implicit, a cheltuielilor cu aparatul propriu şi nu numai; o mai bună funcţionare a parlamentarului în toată circumscripţia judeţeană, ţinând cont că în circumscripţia uninominală erau doar câteva localităţi din judeţ.


REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ Florin Cârciumaru, candidat PSD pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ 1. Consider că experienţa în administraţie acumulată în cei 16 ani la conducerea Primăriei Târgu-Jiu, dar şi anii în care am condus o unitate de top din Gorj, precum şi proiectele duse la îndeplinire mă recomandă, sunt cartea mea de vizită.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ 2. Tot ceea ce am întreprins în activitatea mea a fost cu oameni, pentru oameni. Voi încerca să fiu mesagerul gorjenilor în Senatul României. Şi pentru că în Parlamentul României sunt şi pârghiile necesare soluţionării problemelor cu care se confruntă românii, voi milita pentru soluţionarea acestora. Nimic nu se face peste noapte, însă punând umăr la umăr, vom reuşi să schimbăm în bine viaţa noastră, a românilor. Principalele priorităţi pe care mi le-am propus în mandatul de parlamentar sunt următoarele: implementarea la nivel naţional a programului "after school" care să vină în sprijinul părinţilor şi totodată să asigure o pregătire eficientă copiilor; susţin introducerea în licee a profilurilor pentru pregătirea profesională necesară în domeniile de activitate specifice zonelor. Astfel, vom crea lucrători calificaţi şi vom încuraja investitorii să îşi implementeze afacerile în Gorj. De asemenea, susţin microîntreprinderile pentru obţinerea de facilităţi fiscale, în vederea dezvoltării afacerilor cu specific local: ateliere ce desfăşoară activitatea în prelucrarea lemnului; fabrici de prelucrare a laptelui, fabrici de prelucrare şi conservare a fructelor din gospodăriile proprii şi a fructelor de pădure, ciuperci; susţin realizarea unui drum expres care să facă legătura între judeţul Gorj şi autostrada Craiova-Piteşti, ce va fi funcţională din anul 2020.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ 3. Este vorba cu certitudine de muncă în echipă, întotdeauna am considerat că prin munca în echipă reuşeşti să construieşti. Este foarte adevărat că reuşeşti să promovezi dacă te diferenţiezi de ceilalţi prin abilităţile şi capacităţile de care dai dovadă în activitatea pe care o desfăşori. Sunt atât avantaje, cât şi dezavantaje la votul pe liste. Mesajul care se transmite este acela de uniune, de solidaritate, de muncă în echipă. Însă în situaţia în care nu toţi cei din listă au popularitate sau o activitate şi o conduită care să îi recomande, poate avea de pierdut şi cel care are o carte de vizită care să-l recomande.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ Gheorghe Dudău, candidat PSR pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ 1. Motivele pentru care Partidul Socialist Român (PSR) m-a selectat pentru a candida ca senator în Parlamentul României au fost: experienţa de politician care a fost loial principiilor acestui partid; faptul că am lucrat întru-un domeniu important fiind specialist în industria minieră de aproape 40 de ani; în tot acest timp am militat pentru binele şi bunăstarea tuturor colegilor şi a românilor, pentru o Românie a bunului simţ, a respectului faţă de cetăţean. Voi milita pentru o Românie reindustrializată, pentru o agricultură modernă, pentru grija faţă de bogăţiile terestre şi ale solului şi subsolului, pentru un învăţământ gratuit şi de calitate. Am considerat şi consider că "Omenia este mai presus decât bogăţia".

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ 2. M-am gândit la multe idei pentru a întocmi un proiect pentru viitorul României: doresc o reconstrucţie a României "cu poporul şi pentru popor", fără a privilegia nicio categorie socială, pentru a înlătura grupurile de interese care au confiscat patrimoniul naţional moştenit de la străbunicii noştri; voi milita şi voi crea proiecte privind construcţia de uzine, de fabrici, de şcoli, de spitale, de grădiniţe; voi avea în vedere creşterea salariilor în toate domeniile de activitate având în vedere sustenabilitatea; voi susţine mărirea punctului de pensie la 45%. Voi solicita condiţii mai bune pentru copiii şi adulţii cu dizabilităţi şi pentru copiii din centrele de plasament, fostele case de copii; voi cere eliminarea imunităţii tuturor parlamentarilor şi a preşedintelui României; voi cere tragerea la răspundere a magistraţilor care vor comite greşeli, de asemenea voi milita pentru eliminarea traseismului politic.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ 3. În concepţia mea şi a tuturor membrilor Partidului Socialist Român filiala Gorj, votul pe lista de candidaţi este mai benefic deoarece: se constituie un grup de membri aleşi de conducerea partidului după munca depusă; noi am selectat mai multe categorii sociale care să intre în Parlamentul României, deoarece ei cunosc mai bine cerinţele şi nevoile concetăţenilor; membrii PSR consideră că votul uninominal este dezavantajos deoarece se referă numai la calităţile unui singur om pe care îl simpatizează mai mulţi votanţi şi are beneficii. În al doilea rând, nu cuprinde mai multe categorii sociale, că în Parlamentul actual sunt mai mulţi avocaţi, jurnalişti sau judecători. Aceste persoane sunt şi mai bine salarizate în domeniile lor de activitate.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ Imre Kocsis, candidat UDMR pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ 1. Cred că, în primul rând, experienţa mea acumulată în atâtea campanii, ca organizator şi reprezentant al UDMR vreme de 10 ani de zile. Apoi, loialitatea mea faţă de valorile şi principiile Uniunii. Nu în ultimul rând, experienţa mea profesională cred că a contat. Sunt un om de transporturi, cum se zice. Cred că aş putea fi util în Comisia de Transporturi de la Senat.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ 2. Îmi doresc să fac legi bune pentru transportatorii români ca să nu îi mai împovărăm cu atâtea taxe. Îmi doresc să rezolvăm în toată ţara problema cadastrului agricol şi forestier. Şi, în primul rând, vreau ca pensionarilor să nu le mai fie tăiate pensiile niciodată. E dreptul lor după o viaţă de muncă.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ 3. Depinde de capacitatea partidelor de a pune oameni serioşi, fie pe listă, fie în candidatură uninominală. Aici este toată problema. Candidaturile uninominale pun accent mai mare pe candidat. În mod normal, ar trebui să asigure o legătură mai bună între aleşi şi alegători pentru că acele colegii sunt mai mici. Candidaturile pe listă pun accent mai mare pe partid. În mod normal, partidele pot selecta mai bine oamenii care să-i reprezinte în comisiile parlamentare. Să speram că vom avea un parlament mai eficient, cu oameni potriviţi la locul potrivit.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ Cristian Tudor, candidat UDMR pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ 1. Organizaţia judeţeană căuta să promoveze un candidat tânăr care nu a mai făcut politică activă, un om care să aibă ceva de spus în spaţiul public. Eu am decis să candidez pentru că nu mai pot accepta politicieni pasivi sau şmecheri care să îmi decidă viaţa. Voiam să promovez o serie de idei, de teme şi de valori care să renască încrederea oamenilor în democraţie şi în viaţa lor. Aşa ne-am întâlnit, într-un scop comun.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ 2. Vreau să redau puterea cetăţenilor români, indiferent de etnie, statut social sau religie; puterea de a retrage mandatul parlamentarilor care nu îşi fac treaba; puterea de a decide asupra banilor pe care îi plătesc sub forma taxelor şi impozitelor; puterea de a avea control asupra timpului lor, asupra profesiei lor şi asupra sănătăţii lor. Trei obiective clare am pentru primul an de mandat parlamentar: eliminarea imunităţii parlamentare şi a traseismului politic; acordarea dreptului cetăţenilor de a retrage mandatul parlamentarilor neserioşi (dreptul de recall); legea salarizării unitare prin care să se respecte odată pentru totdeauna principiul "plată egală la muncă egală", iar raportul între salariul minim şi maxim în sectorul public să fie de maxim 1 la 10; să pun presiune pe guvern să ia acele măsuri prin care tinerii să poată accesa credite sustenabile pentru cofinanţarea proiectelor europene, iar agricultorii să poată garanta creditele cu terenurile.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ 3. Avantajul esenţial la votul pe listă este că partidul îşi poate promova pe locurile eligibile oamenii de care are nevoie în comisiile parlamentare. Dezavantajul este că alegătorul este obligat să opteze pentru un partid, nu pentru un candidat anume. Avantajul esenţial pentru votul uninominal este acela că leagă parlamentarul de o comunitate mai mică decât judeţul, şi anume colegiul. În mod normal, alegătorii ar trebui să fie mai bine reprezentaţi şi mai mult consultaţi în baza acestui mod de scrutin. Dezavantajul este acela că, în goana de a câştiga colegiile, partidele desemnează candidaţi pe criteriul notorietăţii şi al capacităţii financiare de susţinere a campaniei.S-a dovedit că acest lucru afectează calitatea actului parlamentar şi creează dezechilibre majore de reprezentare a profesiilor utile, pentru activitatea în comisii.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ Sergiu Dîrnu, candidat USR pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ 1. În acest moment, cred că scopul meu în campanie este similar cu cel al USR. Ne dorim schimbarea clasei politice, transparenţa guvernării şi cheltuirea justificată a banului public. Procedura internă de selecţie a candidaţilor este complexă, fiecare vine în faţa unei comisii şi se prezintă. Apoi, pe baza CV-ului, a discursului şi a trecutului cât mai lipsit de controverse şi istoric politic, sunt aleşi candidaţii. Cred că am avut şi avantajul că este prima mea interacţiune cu mediul politic. Îmi doresc foarte mult să aduc în joc experienţa mea apolitică. Vreau să arăt că se poate şi altfel, că trebuie să învăţăm să lucrăm şi pentru binele comun, nu numai pentru cel personal. Candidatura mea nu este ceva planificat, este mai mult o exprimare a încercării de schimbare a clasei politice pe care o văd în România. Am avut nevoie de mult timp ca să mă obişnuiesc cu noua postură, să mă familiarizez cu trecerea de la comentator pasiv la agent activ al schimbării.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ  2. În primul rând, îmi doresc o transparenţă totală a instituţiilor statului şi cred că acest lucru se poate realiza prin modernizarea fluxurilor şi a sistemelor informatice din administraţia publică. În al doilea rând, cred că micii întreprinzători trebuie să fie încurajaţi şi sprijiniţi pentru a iniţia proiecte care pot genera dezvoltarea locală. În acelaşi timp, vreau ca bugetul public să fie cheltuit cu responsabilitate şi într-un mod transparent. Nu în ultimul rând, cred în potenţialul turistic şi în resursele naturale de care judeţul Gorj dispune şi consider că, printr-o administrare eficientă şi corectă, acestea pot duce la dezvoltarea economică şi la crearea de locuri de muncă. Continui să spun că politica nu se face pentru sine. Nu ai cum să fii un om politic bun dacă lucrezi pentru ceea ce te ajută pe tine. Motiv pentru care nici nu cred că există cu adevărat meseria de politician. Poţi să fii orice înainte şi după un mandat, cu condiţia ca pe parcursul mandatului să faci tot posibilul să ai un impact pozitiv şi sustenabil.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ  3. Nu văd niciun fel de avantaj al votului pe listă. În calitate de cetăţean, consider că ar fi fost mult mai bine dacă aş fi putut să iau lista unui partid, să o reordonez în funcţie de preferinţele mele, eventual să pot să tai de pe listă persoane pe care le consider nepotrivite pentru a candida. Cred că varianta actuală de votare permite partidelor să impună în parlament persoane controversate, care în mod normal nu ar ajunge acolo, dar care beneficiază de poziţia pe listă şi de notorietatea partidului din partea căruia candidează.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ  Alin Bîscă, candidat USR pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ  1. Nu am fost selectat pentru prima poziţie de către partid, ci s-au făcut alegeri în filiala locală, s-au depus CV-uri, plan de acţiune şi eu am fost votat de colegi.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ  2. Vreau să ajung în Parlament pentru a încerca, pentru început, să rezolv următoarele: pentru a promova depolitizarea instituţiilor publice din România, astfel încât să nu mai rămână doar o "temă de campanie"; pentru a desfiinţa toate formele de imunitate existente pentru clasa politică şi a evita pe viitor situaţiile extrem de neplăcute în care s-a găsit Parlamentul României în ultimii ani. Toţi cetăţenii ţării trebuie să fie egali în faţa legii nu numai în teorie, eliminându-se astfel sentimentul de frustrare pe care oamenii de rând ajung să îl simtă faţă de clasa politică; pentru modificarea condiţiilor de acordare a ajutoarelor sociale de stat din ţara noastră, o chestiune ce afectează bugetul de stat şi este folosită de actorii politici pentru a manevra capital electoral după bunul plac; pentru recuperarea reală a prejudiciilor cauzate statului român şi stabilite prin hotărâri judecătoreşti definitive, precum şi confiscarea bunurilor dobândite în urma unor activităţi infracţionale dovedite juridic.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ  3. Personal aş prefera să votăm uninominal, cu respectarea voinţei poporului stabilită prin referendum legat de numărul maxim de parlamentari (300). Consider că votul pe liste avantajează prea mult partidele mari şi, în acelaşi timp, scade şansele de accedere în Parlament pentru unele persoane extrem de bine pregătite, dar care nu fac parte din "partidul corect". De multe ori, de pe listele partidelor mari ajung parlamentari oameni care nu au ce căuta acolo, dar au avut norocul să fie adăugaţi pentru a avea liste complete.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ  Ion Călinoiu, candidat independent pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ  2. În primul rând, proiectul meu de candidat constă într-o promisiune: că o să mă ţin de cuvânt cu tot ce promit că o să fac, de pe poziţia de deputat, aşa cum mi-am respectat promisiunile şi ca preşedinte al Consiliului Judeţean. Am lansat, în această campanie, mai multe idei şi proiecte. Continuarea proiectelor locale începute împreună cu primarii din localităţile gorjene este, în continuare, o prioritate pe agenda mea şi va fi. Voi rămâne acelaşi partener pe care se pot baza cei cu care am început aceste proiecte.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ  De asemenea, proiectul înfiinţării MIXULUI ENERGETIC, pe care îl susţin de multă vreme, care este inclus şi în Strategia de dezvoltare durabilă a judeţului Gorj, este unul extrem de important pentru viitorul Gorjului. Am observat că ideea a fost preluată şi de contracandidaţii mei, ceea ce nu poate decât să mă bucure. Înseamnă că partidele din care provin aceştia vor susţine, în Parlament, propunerile mele legislative în acest sens.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ  Aşa cum am comunicat pe perioada campaniei, proiectul meu de candidat cuprinde toate domeniile de interes pentru alegători: Drumul Expres Calafat-Craiova-Filiaşi-Târgu Jiu-Petroşani, facilităţile speciale pentru tinerii medici şi profesori, menite să-i păstreze pe aceştia în România, creşterea autonomiei autorităţilor locale şi înfiinţarea de incubatoare de Start-Up -uri în fiecare localitate, sprijinirea producătorilor agricoli pe întreg lanţul de producţie, inclusiv pentru depozitare şi desfacerea pe piaţă, trecerea APIA în subordinea primăriilor, sprijinirea asocierii furnizorilor de produse turistice, stoparea vânzării terenurilor din România către străini, proiectul pentru sprijinirea pensionarilor, din care amintesc doar iniţiativa de a desfiinţa impozitarea pensiilor, sunt, doar generic, unele dintre propunerile mele, asumate în faţa alegătorilor. În ceea ce priveşte priorităţile, toate proiectele sunt la fel de importante pentru mine. Nu am lansat proiectul meu de candidat doar ca să spun nişte vorbe în vânt. Eu chiar vreau să fac tot ce am promis.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ  3. Votul pe listă implică o oarecare depersonalizare a candidaţilor. Asta atunci când ei reprezintă partide politice. Pentru că un candidat independent, cum sunt eu, stă în faţa alegătorilor, el şi proiectele lui. Lista poate promova şi candidaţi care ajung parlamentari pe valul simpatiei politice pentru partidul în sine, deşi ei, ca persoane, n-ar obţine niciodată votul alegătorilor. Şi sunt destule exemple cu parlamentari aleşi pe liste care, ajunşi în Parlament, n-au deschis gura să susţină o iniţiativă personală, tot mandatul. Unii dintre ei candidează din nou, bazându-se pe protecţia listei. Eu am candidat uninominal şi ca preşedinte al Consiliului Judeţean, deci situaţia de a fi acum faţă în faţă cu alegătorii, singur, nu e una pe care să o experimentez prima oară. Consider că şi în politică, la fel ca în viaţă, oamenii ar trebui să sfinţească locurile. În concluzie, avantajele votului pe listă sunt pentru candidaţii slabi. Iar dezavantajele sunt pentru cei reprezentaţi slab de aceştia, deci pentru alegători.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ  Ion Ciocea, candidat independent la Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ  2. Modificarea legislaţiei în domeniile administraţie, sănătate, agricultură şi economie astfel încât să ducă la îmbunătăţirea ratei de absorbţie a fondurilor europene prin alinierea legislaţiei româneşti la legislaţia U.E.; modificarea legii Cooperativelor Agricole astfel încât să faciliteze crearea de centre pentru colectarea şi vânzarea produsului finit, cât şi asigurarea de consultanţă gratuită; înfiinţarea unui Birou Unic Zonal pentru avize şi autorizaţii, care să înlesnească şi să reducă cheltuiala cetăţeanului(energie, gaze, ISC, etc); modificarea Legii salarizării în concordanţă cu realitatea, pe toate segmentele, echivalând pregătirea cu grila de salarizare în acelaşi timp cu o mai mare atenţie pentru bătrânii noştri în sensul normalizării pensiilor; reglementarea cadrului legislativ astfel încât să nu mai faciliteze companiile străine în defavoarea celor româneşti (cod silvic, cod fiscal, lege transportatori etc); modificarea cadrului legislativ pentru condamnarea drastică a celor care produc şi comercializează etnobotanice (substanţe psihoactive); modificarea cadrului legislativ în sensul interzicerii autorizării funcţionării cazinourilor şi a sălilor de jocuri electronice în zonele rezidenţiale; crearea unui cadru legal pentru sancţionarea tuturor candidaţilor politici care, în mod nejustificat, nu-şi respectă programul electoral.

3. Avantaje nu există decât pentru candidaţii uzaţi moral, care se ascund efectiv în spatele partidului, pe buletinul de vot. Eu, fiind independent, sunt dezavantajat de lipsa nominalizării contracandidaţilor.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close