Antena 3 CNN Alegeri Parlamentare 2016 ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Scandal în partidul lui Traian Băsescu. De la ce a pornit totul

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Scandal în partidul lui Traian Băsescu. De la ce a pornit totul

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Scandal în partidul lui Traian Băsescu. De la ce a pornit totul
Sursa foto: Foto: presidency.ro
de M.Z.    |    23 Noi 2016   •   14:20

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Conducerea PMP Vaslui susţine că UNPR a înlocuit, în urma unor demersuri ilegale, reprezentantul formaţiunii în Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Vaslui. 

Pe data de 17 noiembrie, printr-o adresă semnată de deputatul Sergiu Vizitu, UNPR a adresat Biroului Electoral Central, o cerere de înlocuire a reprezentantului PMP cu un membru UNPR. Potrivit conduceri PMP Vaslui, adresa este fără număr de înregistrare şi are o ştampilă care nu mai este valabilă, deoarece UNPR a fuzionat prin absorbţie cu PMP. 

”Cererea nu a fost adresată Biroului Electoral Judeţean, care este îndreptăţit, potrivit legii, să soluţioneze înlocuirea respectivă. Totodată, legea spune că înlocuirea unui membru din BEJ se face doar la cererea celui care l-a propus, iar în acest caz propunerea s-a făcut de către PMP Bucureşti. Teoretic, UNPR nu ar trebui să să deţină ştampilă, pentru că, în urma fuziunii, ştampilele UNPR din teritoriu au fost strânse. Culmea este că BEC, fără să ţină cont de aceste lucruri, a acceptat înlocuirea respectivă. Ca atare, în BEJ, reprezentantul UNPR - un UNPR care funcţionează în paralel în judeţul Vaslui - are un alt reprezentant decât cel propus iniţial de PMP”, a declarat Costică Pencu, cel care a fost desemnat iniţial reprezentant al PMP în BEJ Vaslui. 

Preşedintele interimar al PMP Vaslui, Corneliu Bichineţ, a declarat că deputatul Sergiu Vizitiu nu a fost niciodată preşedinte al UNPR Vaslui, aşa cum el pretinde în adresa către Biroul Electoral Central. Bichineţ a spus, totodată, că a preluat sediul în care a funcţionat cabinetul parlamentar al deputatului UNPR, plătind toate datoriile. 

”Îl informez pe domnul Sergiu Vizitiu că eu am plătit toate datoriile la sediul unde scria cabinet parlamentar. Am plătit tot, Internet, curent, chirie. Să stea liniştit în privinţa aceasta. Nimeni nu-l va întreba nimic, nimeni nu-i va cere niciun ban. Eu am plătit tot, pentru că, potrivit protocolului de fuziune, noi, cei de la PMP, am făcut contract pe acel sediu. Toţi colegii din teritoriu trebuie să ştie că funcţionează un singur partid, rezultat prin fuziune - PMP, iar UNPR a fost radiat din registrul partidelor politice”, a subliniat Corneliu Bichineţ. 

Deputatul Sergiu Vizitiu nu a putut fi contactat. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: alegeri parlamentare 2016 PMP UNPR
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close