Antena 3 CNN Alegeri Parlamentare 2016 Sexy Democracy: Inițiativă inedită de a mobiliza românii să iasă la vot

Sexy Democracy: Inițiativă inedită de a mobiliza românii să iasă la vot

Sexy Democracy: Inițiativă inedită de a mobiliza românii să iasă la vot
03 Dec 2016   •   15:03

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Cu o săptămână înainte de alegeri, interesul românilor pentru parlamentare pare să fie la fel de scăzut, ca şi în anii trecuţi. Mare parte din populaţie consideră că dă un vot de blam clasei politice prin neprezentarea la scrutin.

O prezență relativ scăzută va ajuta partidele mari, cu rețele electorale și va defavoriza partidele mici.

Cifrele aruncate pe piaţă de sondaje arată o incertitudine extrem de mare în privinţa prezenței la vot.

Un grup de tineri din Capitală, actori şi improvizatori au organizat în centrul oraşului o acţiune pentru a-i încuraja pe oameni să participe la vot.

Ziua votului este un moment de maximă egalizare a Puterii, când oamenii de rând au un cuvânt de spus despre viaţa lor, spun reprezentanţii grupului Sexy Democracy.

Acţiunea organizată de Sexy democracy s-a desfălurat ca un joc, cu scopul de ai încuraja pe oameni să fie activi civic. Să meargă la vot.

Într-o postare pe Facebook, grupul încearcă să explice că fiecare cetăţean matur are în ziua alegerilor aceeaşi putere de a influenţa alegerea parlamentarilor, a acelor români care timp de patru ani vor propune şi vor vota legi care ne influenţează viaţa de zi cu zi.

Subiectul a fost dezbătut în ediția de sâmbătă a emisiunii News Magazine, realizată de Maria Coman, la Antena 3, alături de doi invitați speciali:

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close