Antena 3 CNN Alegeri Parlamentare 2016 ALEGERI PARLAMENTARE 2016. USR Bacău: Reprezentanţilor noștri nu li s-a permis accesul în Birourile secţiilor de votare

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. USR Bacău: Reprezentanţilor noștri nu li s-a permis accesul în Birourile secţiilor de votare

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. USR Bacău: Reprezentanţilor noștri nu li s-a permis accesul în Birourile secţiilor de votare
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    11 Dec 2016   •   09:05

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. USR Bacău a reclamat duminică dimineaţa, la Biroul Electoral Judeţean, că reprezentanţilor formaţiunii politice nu li s-a permis accesul în Birourile secţiilor de votare ”în mai multe localităţi rurale”.

”Conform procedurilor legale, Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană Bacău a transmis către primăriile din judeţ, procesele-verbale de actualizare a numirilor reprezentanţilor USR în secţiile de votare din cadrul comunei respective. Reprezentanţii primăriilor aveau obligaţia să transmită, la rândul lor, aceste procese verbale către secţiile de votare de pe teritoriul comunei. Se pare că persoanele responsabile cu această sarcină au primit dispoziţie de la partidul primarului să nu comunice aceste documente către secţiile de votare. Aceasta s-a făcut cu intenţia clară de a îngrădi accesul reprezentanţilor USR în secţiile de votare. În acest fel, preşedinţii secţiilor de votare nu au la dispoziţie documentul prin care reprezentanţii USR sunt numiţi oficial în secţiile respective. Am sesizat BEJ”, a declarat Mihai Gârba, preşedintele USR Bacău. 

Judecătoarea Cornelia Dănăilă, vicepreşedinte al BEJ Bacău confirmă primirea reclamaţiei USR Bacău. 

”BEJ a trimis la timp, încă de ieri, toate acreditările solicitate de USR, chiar dacă această formaţiune politică a făcut schimbări de ultim moment în ceea ce priveşte reprezentarea în mai multe secţii de votare. Este de competenţa USR Bacău şi primăriilor să rezolve rapid această problemă. Oricum, scrutinul electoral a început în toate cele 634 de secţii de votare, pentru funcţionarea legală birourile acestora având nevoie de cel puţin cinci membri, fapt realizat în toate secţiile de votare din judeţ. BEJ a informat preşedinţii secţiilor de votare privind existenţa modificărilor respective”, a precizat vicepreşedinta BEJ Bacău. 

În Circumscripţia Electorală Judeţeană Bacău, procesul electoral a început duminică dimineaţa în toate cele 636 secţii de votare. 

În Bacău, 214 candidaţi - reprezentând patru partide parlamentare şi 8 formaţiuni politice care nu fac parte din forul legislativ al României în actuala legislatură şi doi independenţi - îşi dispută 14 locuri de parlamentar (zece deputaţi şi patru senatori). În această circumscripţie sunt 634 secţii de votare, numărul alegătorilor înscrişi în Registrul electoral fiind de 606.316 persoane. Ca şi la alegerile precedente, cele locale, buletinele vor fi scanate pentru a se evita votul multiplu. În premieră, la închiderea secţiilor de votare, întreg procesul de desigilare a urnelor şi de numărare a voturilor va fi înregistrat video. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: alegeri parlamentare 2016 USR Bacău
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close