Antena 3 CNN Externe Diaspora Adela, o româncă de 32 de ani, găsită moartă în locuința sa din Italia. Tânăra era terorizată de fostul iubit, român și el

Adela, o româncă de 32 de ani, găsită moartă în locuința sa din Italia. Tânăra era terorizată de fostul iubit, român și el

O româncă din Italia, în vârstă de 32 de ani, a fost bătută şi torturată ani de zile de partenerul ei de viaţă, tot român. Acesta reuşea să o terorizeze chiar şi aflat în arest la domiciliu.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Adela, o româncă de 32 de ani stabilită Riesi, Sicilia, a fost găsită moartă în locuința ei, după ce s-ar fi sinucis de frica iubitului ei extrem de violent. Culmea este că tocmai acesta a alertat autoritățile anunțându-le prin telefon că femeia avea de gând să-și pună capăt zilelor.

Adela Gabriela Lingurar a început în 2020 o relație cu Răzvan Bîrzoi, de 26 de ani, de asemenea, român. Povestea lor a fost una complicată încă de la început.

Femeia a fost supusă la chinuri îngrozitoare, la bătăi, abuzuri sexuale, violuri și amenințări. Astfel, ea a ajuns de mai multe ori la spital și la poliție, iar într-un final, anul acesta, bărbatul a fost condamnat în primă instanță la 11 ani de închisoare pentru actele de violență extremă ale cărei victimă a fost iubita lui, relatează La Stampa.

Citeşte şi: Un şofer român de TIR a murit subit, pe o stradă în Italia, în braţele unui prieten: "Credea că este doar o răceală"

Aflat în arest la domiciliu, bărbatul a continuat să-și țină sub teroare iubita. O suna în permenență ca să o amenințe și i-a trimis nenumărate mesaje explicite.

Terorizată, pe data de 28 iunie, Adela s-a dus din nou la poliție și a înaintat o nouă plângere împotriva bărbatului. Astfel, Parchetul a deschis o anchetă și a cerut instanței o măsură preventivă mai dură împotriva bărbatului.

Se pare că la o zi după ce a depus noua plângere, Adela a fost cea care l-a sunat pe Răzvan și i-ar fi spus că ar avea de gând să se sinucidă.

Citeşte şi: O nouă pistă în cazul Andreei Rabciuc, campioana româncă dispărută în Italia. Cadavrul ar fi fost găsit la Roma, într-un canal

Acesta a alertat autoritățile, iar echipajul care s-a deplasat la locuința ei a găsit-o fără viață, spânzurată.

Chiar şi ministrul Justiţiei din Italia a intervenit în acest caz şi a cerut explicaţii, a cerut să se facă lumină şi să înţeleagă dece autorităţile din Italia nu au acţionat mai devreme pentru a salva viaţa femeii.

Dacă sunteți victima violenței domestice sau martor la astfel de abuzuri, puteți cere ajutor la numărul de telefon 0800 500 333, disponibil 24 de ore din 24.

Subiecte în articol: Italia iubit roman romanca găsită moartă
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Pensii mai mari pentru români, cu aceste acte