Antena 3 CNN Actualitate Sănătate 5.000 de lei amendă pentru spitalul în care a fost filmat un şoarece, în Sălaj

5.000 de lei amendă pentru spitalul în care a fost filmat un şoarece, în Sălaj

Un spital din Sălaj a primit o amendă de 5000 de lei după ce mai multe imagini revoltătoare au fost surprinse în secţia de pediatrie. Un șoarece se plimba pe dulapurile din salon.

de Ioana Mircea    |   

Reprezentanții Direcției Sanitare Publice Sălaj au aplicat o amendă în valoare de 5000 de lei unui spital în care a fost filmat un șoarece. Acesta se plimba pe mobilierul unui salon din cadrul secției de pediatrie a spitalului.

”Menţionăm că la data contolului unitatea sanitară este într-un proces amplu de reabilitare, modenizare şi dotare, care cuprinde o aripă a spitalului, aceste spaţii fiind puse la dispoziţia constructorului.

S-au delimitat spaţiile dezafectate de cele în care se efectuează servicii medicale.S-a constatat că în spaţiile dezafectate din zona de şantier, deratizarea s-a făcut superficial.

În spaţiile medicale nu au fost identificate rozătoare sau urme ale prezenţei acestora”, a transmis DSP Sălaj.

Pentru neconformităţile constatate, unitatea sanitară a fost sancţionată cu amendă contravenţională în valoare de 5.000 lei conform prevederilor HG 857/2011.

În imaginile surprinse se vede cum șoarecele iese din sertarul unei noptiere, se urcă pe mobilier, apoi se sperie și se întoarce de unde a venit.

Cu toate acestea, conducerea spitalului susţine că au fost schimbate recent ţevile de la subsolul clădirii şi aşa a ajuns şoarecele pe secţii.

Subiecte în articol: Salaj
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
O nouă minivacanţă pentru români! Câte zile libere vor avea angajaţii