Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Anunțul făcut de Michel Platini. Ce se întâmplă cu președintele UEFA

Anunțul făcut de Michel Platini. Ce se întâmplă cu președintele UEFA

Michel Platini a anunţat, luni, că va demisiona din funcţia de preşedinte al Uniunii Asociaţiilor Europene de Fotbal (UEFA), după ce francezul nu a reuşit anularea unei suspendări de şase ani dictate împotriva sa, notează BBC.

O comisie a Curţii de Arbitraj Sportiv (CAS) i-a redus lui Platini, luni, suspendarea din fotbal de la şase ani la patru ani. CAS a recunoscut validitatea contractului verbal dintre FIFA şi Michel Platini, în virtutea căruia francezul a primit 1,8 milioane de euro, dar nu este convins de legitimitatea acestei plăţi efectuate în 2011 pentru consilierea preşedintelui FIFA din acel moment, Joseph Blatter, între 1998 şi 2002.

CAS a precizat că Platini "nu a avut un comportament etic şi loial" şi că merită o sancţiune severă întrucât "nu şi-a exprimat niciun regret în acest caz, iar faptele sale au avut un impact considerabil asupra reputaţiei FIFA", notează BBC.

În urma anunţului de luni, FIFA a precizat că se va întruni pe 18 mai pentru a discuta paşii următori, dar nu va numi deocamdată niciun preşedinte interimar al UEFA.

Sursă: Mediafax
Subiecte în articol: Michel Platini presedinte UEFA demisie
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB