Antena 3 CNN Coronavirus O asistentă din Cluj a avut o reacţie alergică după ce a fost vaccinată împotriva COVID-19

O asistentă din Cluj a avut o reacţie alergică după ce a fost vaccinată împotriva COVID-19

O asistentă din Cluj este prima româncă vaccinată împotriva COVID-19, care a suferit o reacţie alergică după ce i-a fost administrat vaccinul.

de Alin Tarnovschi    |   

Din 165 de persoane vaccinate împotriva Covid în județul Cluj, o asistentă a avut o "manifestare alergica ușoară", transmite Prefectura Cluj.

"Din 165 persoane vaccinate până în prezent, a existat un singur caz de manifestare alergică ușoară de tip urticarian la nivelul extremității cefalice, care a remis rapid sub terapia specifică antialergică", a declarat prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean.

Conform acestuia, este vorba despre o asistentă medicală care se știa cu alergii, dar nu avea contraindicații la vaccinare.

Primele vaccinuri împotriva COVID-19 au fost administrate în județul Cluj duminică. Prima persoană vaccinată în Cluj a fost dr. Violeta Briciu, director medical, urmată de aproximativ 90 de cadre medicale din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase Cluj-Napoca.

Asistentă din Cluj, reacţie alergică la vaccinul împotriva COVID-19

De asemenea, lt. col. dr. Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 în România, a declarat, în direct la Antena 3, că asistenta a suferit o reacţie alergică uşoară, "o mâncărime pe româneşte".

"A fost o reacţie alergică uşoară.O reacţie alergică la nivelul membrelor inferioare, evoluţia este foarte bună, nu a fost riscul de reacţie alergică majoră. A mai fost semnalată o reacţie adversă la Suceava", a declarat dr. Valeriu Gheorghiţă.

Sursă: Mediafax
Subiecte în articol: Cluj coronavirus vaccin COVID-19
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"