Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Astra Giurgiu învinge West Ham și se califică în Europa League

Astra Giurgiu învinge West Ham și se califică în Europa League

Astra Giurgiu a reuşit o calificare de senzaţie în grupele Europa League la fotbal, joi seara, după ce a învins formaţia engleză West Ham United cu scorul de 1-0 (1-0), la Londra, în manşa secundă a play-off-ului.

Astra s-a impus prin golul marcat de Filipe Teixeira (45), după în tur scorul a fost egal, 1-1.

Astra a abordat meciul cu o formulă curajoasă şi a expediat primul şut pe poartă în minutul 3, când Junior Morais a tras de la distanţă, însă pe direcţia lui Randolph.

West Ham a controlat prima jumătate de oră a meciului şi a avut două ocazii bune de gol. Mai întâi Calleri a scăpat singur cu portarul, dintr-o poziţie nesemnalizată de ofsaid, dar Lung jr l-a blocat, salvând un gol iminent. Lung a intervenit salvator în min. 15, la şutul lui Obiang, de la 24 metri, respingând de la rădăcina barei.

Campioana României a reuşit un joc prin care i-a ţinut departe pe ''ciocănari'' de poarta proprie, iar pe finalul primei reprize a dat lovitura pe contraatac: Săpunaru a interceptat o minge în faţa lui Burke, Daniel Niculae l-a găsit excelent pe Filipe Teixeira, care a marcat cu un şut din unghi (45).

În debutul reprizei secunde, Lung a reţinut cu siguranţă mingea expediată cu capul de Ogbonna (52) şi apoi a respins senzaţional reluarea lui Calleri (54). Forcingul londonezilor a continuat, iar Kouyaté a tras pe lângă poartă (60), după care Reid a trimis alături cu capul (62). Portarul Astrei a intervenit miraculos, cu piciorul, la mingea trimisă de Fletcher din marginea careului mic (73). Lung s-a remarcat şi la lovitura liberă executată de Valencia (77). O nouă intervenţie a lui Lung jr a avut loc în minutul 81, la şutul lui Fletcher din marginea careului. Byram (88) a reluat şi el destul de periculos, dar balonul a ocolit poarta.

Astra a avut doar acţiuni sporadice, în general nefinalizate la poarta lui Randolph, dar a obţinut o calificare splendidă.

Giurgiuvenii au eliminat-o din cupele europene pe West Ham United pentru al doilea an consecutiv, după ce în stagiunea precedentă Astra reuşit un egal la Londra, 2-2, învingând cu 2-1 pe teren propriu în turul al treilea preliminar.

 

Sursă: Agerpres
Subiecte în articol: calificare meci europa league Astra Giurgiu
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi