Antena 3 CNN Externe El este poliţistul ucis în atacul de la Capitoliu. Numele atacatorului a fost dezvăluit de presa americană

El este poliţistul ucis în atacul de la Capitoliu. Numele atacatorului a fost dezvăluit de presa americană

Ofiţerul de poliţie care a murit în urma atacului de la Capitoliu este William "Billy" Evans, un veteran al forţelor de ordine, cu 18 ani vechime, anunţă CNN.

de Adrian Iclozan    |   

Şefa Camerei Reprezentanţilor: Poliţistul ucis la Capitoliu, un martir al democraţiei

Numele său a fost menţionat într-o declaraţie făcută de şefa Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi.

"Inima Americii este frântă de moartea eroică şi tragică a unuia dintre eroii din Poliţia Capitoliului: ofiţerul de poliţie William Evans. El este un martir al democraţiei noastre", a spus Pelosi într-o declaraţie.

La rândul său, poliţia a menţionat că Williams (foto) era membru al Unităţii de Răspuns Rapid şi activa în cadrul forţelor de ordine din anul 2003.

"Pomeniţi-i pe ofiţerul Williams şi familia sa în gândurile şi rugăciunile voastre", a îndemnat şeful în exerciţiu al Poliţiei Capitoliului,  Yogananda Pittman.

De asemenea, presa americană a publicat identitatea atacatorului de la Capitoliu. Este vorba despre un bărbat de 25, din statul Indiana, care se numea Noah Green.

Un bărbat a intrat cu maşina într-o baricadă din dispozitivul de securitate al legislativului SUA. Suspectul şi un poliţist au murit

Şeful în exerciţiu al Poliţiei Metropolitane din Washington, Robert Contee, a declarat că atacul de vineri din apropiere de Capitoliu "nu pare să aibă legătură cu terorismul". 

"Desigur, vom continua să investigăm şi să vedem dacă sunt temeiuri pentru o astfel de pistă", a adăugat el.

În urma incidentului, soldat cu moartea atacatorului şi a unui ofiţer de poliţie, şefa Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, a ordonat ca steagurile de la Capitoliu să fie coborâte la semi-înălţime, în onoarea poliţistului ucis la datorie.

Subiecte în articol: Capitoliu William Evans
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște