Antena 3 CNN Actualitate Atenție români! S-a schimbat lista unde putem căltători fără restricții. Care sunt țările de pe lista verde

Atenție români! S-a schimbat lista unde putem căltători fără restricții. Care sunt țările de pe lista verde

România și-a redeschis granițele pentru țările din Europa, însă acum, tot mai multe state, par să ne impună nouă restricții. Numărul lor a ajuns la 19. Motivul? Avem tot mai multe cazuri de coronavirus.

de Mirabela Vasile    |   

Zborurile sunt permise spre 40 de țări în acest moment. Cele care sunt în zona verde de pe aceea listă întocmită în data de 6 iulie de Institutul Național de Sănătate Publică. Sunt însă și țări precum Turcia, în zona galbenă, sau țări care sunt în zona roșie. Zborurile nu mai sunt permise acolo, însă se poate veni pe cale terestră.

Nu există restricții la intrarea în Turcia, dar se va face un control minuțios unde un doctor va decide dacă prezentăm simptome de coronavirus, dacă suntem infectați sau nu. La întoarcere trebuie să stăm izolați la domiciliu, aceasta fiind o recomandare.

În Ungaria este o obligație să intrăm în izolare la intrarea în această țară sau să prezentăm două teste de coronavirus, dar utlimul nu trebuie să fie mai vechi de 48 de ore. La întoarcere nu trebuie să intrăm în autoizolare pentru că este țară verde.

Țara unde avem nevoie de asigurare pentru coronavirus

În Ucraina nu sunt restricții pentru intrarea în țară, însă avem nevoie de o asigurare care să acopere costurile din cauza noului coronavirus. La întoarcere ar trebui să stăm 14 zile în autoizolare.

Harta statelor unde putem merge fără restricții

Subiecte în articol: lista coronavirus restricţii
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are