Antena 3 CNN Coronavirus Australia, record de pacienţi internaţi în spitale cu COVID

Australia, record de pacienţi internaţi în spitale cu COVID

Număr record de australieni afectați de COVID în spital, în timp ce Omicron crește vertiginos. Bilanțul zilnic al deceselor a crescut, de asemenea, depășind pentru prima dată 100 de morți.

de Alexandra Ionescu    |   

Numărul australienilor internați în spitale cu COVID-19 a atins luni un record de aproximativ 5.450, potrivit datelor oficiale, în timp ce răspândirea noilor subvariante Omicron, foarte contagioase, pune la grea încercare sistemul de sănătate la nivel național.

Cifra a crescut de la sfârșitul lunii iunie, pe măsură ce tulpinile BA.4 și BA.5 au devenit dominante, deoarece pot ocoli protecția imunitară, fie că este vorba de vaccinare sau de o infecție anterioară, în timp ce unii experți spun că cea din urmă poate fi la fel de contagioasă precum rujeola.

Numărul celor internați în spitale este cel mai mare de la apariția coronavirusului, depășind recordul din ianuarie, de 5.390, în timpul primului val de infecții Omicron.

Bilanțul zilnic al deceselor a crescut, de asemenea, depășind sâmbătă pentru prima dată 100 de morți.

Peste 1.000 de case de odihnă au avut focare, a precizat guvernul, deoarece persoanele în vârstă sunt în mare parte afectate.

În condițiile în care mai multe centre de îngrijire a vârstnicilor se luptă cu un deficit de personal, sprijinul personalului de apărare din astfel de unități va fi prelungit până la sfârșitul lunii septembrie, a declarat ministrul apărării, Richard Marles.

"Este o măsură extremă și este corect să o descriem astfel", a declarat acesta pentru postul de televiziune ABC. "Având în vedere numărul de focare pe care le avem în acest moment, este ceea ce trebuie făcut".

Mulți lucrători de primă linie din spitale sunt, de asemenea, bolnavi sau în izolare, agravând criza din domeniul sănătății.

În timpul unei ierni aspre, în care circulă atât COVID-19, cât și virusul gripal, autoritățile au recomandat folosirea măștilor în interior și administrarea urgentă a unor doze de rapel de vaccin, în timp ce au recomandat companiilor să permită munca de acasă.

Australia, una dintre țările cele mai puternic vaccinate împotriva COVID-19, a administrat două doze la aproximativ 95% dintre cei cu vârsta de peste 16 ani, deși doar aproximativ 71% dintre aceștia au făcut vaccinuri de rapel.

Cu toate acestea, bilanțul său de aproximativ 9,13 milioane de infecții și 11.181 de decese a fost mai mic decât cel al multor economii dezvoltate.

Sursă: Mediafax
Subiecte în articol: Australia coronavirus internări spitale
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are