Antena 3 CNN Actualitate Adevărul despre moartea lui Bogdan Stanoevici. Bacteria descoperită în corpul actorului

Adevărul despre moartea lui Bogdan Stanoevici. Bacteria descoperită în corpul actorului

Jurnalistul Mirel Curea respinge speculațiile apărute în spațiul public legate de cauza morții lui Bogdan Stanoevici și vine cu date importante despre starea de sănătate a actorului.

de Gabriel Dano    |   

„Nu aș fi scris niciodată cele de mai jos dacă, potrivit unui obicei românesc sau nu, habar nu am, pe subiect nu s-ar fi bătut câmpii crâncen, și nu s-ar ajuns cu stabilirea vinovățiilor până în zone care țin strict de patologiile psihiatrice.

Este despre moartea unui actor, Bogdan Stanoevici. Dumnezeu să-l odihnească! Bogdan Stanoevici a ajuns la Spitalul Sf. Pantelimon, în data de 24 noiembrie, în stare gravă. Era deja în a 8-a zi de la debutul Covid-19, mai precis a simptomatologiei. Cele 8 zile întârziate le petrecuse în campania electorală.

Din primele ore de la internare, a fost necesară administrarea de oxigen, pentru că afectarea pulmonară era enormă, de 80% și a fost trecut imediat pe tratament, conform protocolului pentru stadiul bolii, Bronhopneumonie SARS-Cov2.

Starea generală a actorului a continuat să se degradeze până când, în noaptea de 16/17 decembrie a fost necesară intubarea. A început ventilarea mecanică și totodată a fost pornită tehnica de dializă complexă, pentru că rinichii nu mai funcționau decât în proporție de 50%.

De ce a murit Bogdan Stanoevici: Afectare pulmonară catastrofală

În 23 decembrie, în momentul în care CT-ul pulmonar a evidențiat o afectare pulmonară catastrofală, de 90%, s-a luat legătura cu Prof. Dr. Șerban Bubenek, șef secție ATI, Spital Fundeni, în vederea transferării pacientului și inițierii procedurii ECMO (extracorporeal membrane oxygenation), mai pe înțeles, „plămân artificial”, ceea ce s-a și întâmplat în 24 decembrie. În ciuda tuturor eforturilor depuse, starea actorului a continuat să se deprecieze până la deces.

Ce comorbididități avea Bogdan Stanoevici. Adevărul despre infecție nozocomială

Forma gravă de Covid-19 dezvoltată de Bogdan Stanoevici a fost determinată de comorbiditățile pe care le avea: astm bronșic din copilărie, fost fumător cu fibroză pulmonară și hipertensiune arterială stadiul 1.

Așa-zisa infecție nozocomială a fost de fapt o enterocolită cu Clostridium difficilae, provocată de o bacterie localizată în intestin și care poate deveni patogenă în anumite condiții. Cu tratamentul administrat conform antibiogramelor efectuate actorul fusese vindecat”, a scris Mirel Curea.

Informațiile au fost prezentate și comentate de Radu Tudor în emisiunea Punctul de întâlnire, de a Antena 3:

 

Subiecte în articol: Bogdan Stanoevici Mirel Curea
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs