Antena 3 CNN Coronavirus Cel mai negru scenariu înspăimântă lumea medicală! Mai mulţi pacienţi s-au infectat cu două tulpini de COVID în acelaşi timp

Cel mai negru scenariu înspăimântă lumea medicală! Mai mulţi pacienţi s-au infectat cu două tulpini de COVID în acelaşi timp

Cercetătorii brazilieni au anunţat că au descoperit prezenţa simultană a două tulpini diferite de COVID-19 la doi pacienţi infectaţi cu coronavirus, scrie presa internaţională.

de Georgiana Adam    |   

Descoperirea, popularizată pe un site de specialitate, confirmă în premieră mondială posibilitatea infecţiei cu două variante de COVID.

Pacienții studiaţi, ambii în vârstă de 30 de ani, s-au infectat la sfârșitul lunii noiembrie cu varianta P.2, identificată în Rio, cunoscută drept varianta B.1.1.28.

În acelaşi timp, cei doi au fost testați pozitiv și la o a doua variantă de coronavirus. Pacienţii au prezentat simptomele corespunzătoare infecţiei de gravitate medie, cu tuse seacă într-un caz şi cu tuse, gât inflamat și dureri de cap în celălalt caz. Ei nu am avut nevoie de spitalizare.

Cercetătorii în domeniu se tem că această coexistență a două tulpini diferite de COVID în același organism uman ar putea grăbi mutațiile și apariția altor noi variante de coronavirus. Asta ar putea însemna o mai mare transmisibilitate și o posibilă rezistență la vaccinurile care sunt deja dezvoltate.

Deja mutațiile care au generat varianta britanică și varianta din statul brazilian Amazonas au crescut gradul de contagiozitate al coronavirusului.

Rezultatele brazilienilor mai trebuie să treacă de filtrul evaluării în comunitatea ştiinţifică şi să fie publicate într-o revistă de specialitate.

Subiecte în articol: COVID-19 tulpini multiple Brazilia
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"