Antena 3 CNN Politică Cade Guvernul Orban? Tăriceanu: "Iohannis o caută cu lumânarea"

Cade Guvernul Orban? Tăriceanu: "Iohannis o caută cu lumânarea"

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, a declarat duminică seară, la Antena3, că sunt șanse ca moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban să treacă în luna august.

”Până acum câteva zile aveam îndoieli în ceea ce privește șansele moțiunii de cenzură, dar după declarațiile total ieșite din orice logică constituțională, nu o logică politică, pentru că președintele nu este liderul unui partid politic care se hărțuiește cu ceilalți adversari. El ar fi trebuit să aibă o altă atitudine.

Atitudinea pe care a arătat-o, provocatoare la adresa PSD și a altora mă face să cred că o caută cu lumânarea. Și lumea o să întrebe ce interes are președintele să trântească Guvernul? Interesul poate să fie legat de încercarea de a evita responsabilizarea Guvernului actual și a PNL în preajma alegerilor.

Tăriceanu: Iohannis o caută cu lumânarea

Ce interes are președintele să dărâme Guvernul?

Adică vrea să extragă de la guvernare, asta este teoria pe care eu o am și am mai văzut-o împărtășită și de alții...se pare că vrea să provoace puternic PSD-ul și pe ceilalți. Altă logică nu văd.

El nu poate să-l forțeze pe Orban să demisioneze, dar o moțiune de cenzură care trântește Guvernul îl aduce în situația să numească un alt Guvern”, a spus Tăriceanu.

Citiți și:

Tăriceanu, declarație incendiară: "Organizarea alegerilor, o greșeală majoră! Nu se face nicio gaură în cer dacă..."

Subiecte în articol: Tariceanu guvern Iohannis
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Incendiu puternic la locomotiva unui tren cu zeci de călători, în gara Hodoni din Timiș