Antena 3 CNN Actualitate Cazul bătrânei Sofia, dată afară de la grădiniță fiindcă e prea bătrână, a ajuns și la Guvern. Ministrul Educației cere reangajarea femeii

Cazul bătrânei Sofia, dată afară de la grădiniță fiindcă e prea bătrână, a ajuns și la Guvern. Ministrul Educației cere reangajarea femeii

Bunica Sofia, bătrâna de 83 de ani dată afară de la grădiniţa în care făcea curăţenie pe motiv că este prea în vârstă, le dă o lecţie celor care s-au jucat în ultimele zile cu soarta ei. Femeia refuză să fie reangajată, în ciuda demersurilor făcute chiar de ministrul Educaţiei. 

Într-un interviu emoţionant acordat Antenei 3, bunica Sofia spune că după 41 de ani de muncă va primi o pensie în valoare de numai un leu. 
Mai mult, bătrâna spune că gestul făcut de conducerea şcolii, de a-i pun sub nas preavizul de demisie fără să o întrebe dacă vrea să plece, a fost un gest urât care a supărat-o.

Citiți și Sofia are 83 de ani și era angajată la grădiniță. Într-o zi, povestea ei a devenit cunoscută în întreaga țară. Dar totul a luat o întorsătură cu totul neașteptată: „Am crezut că este o păcăleală de 1 aprilie”

Cazul bunicii Sofia a ajuns să fie cunoscut până la vârful Guvernului. Ministrul Educaţiei a cerut reangajarea ei şi a anunţat că oficialii grădiniţei vor fi sancţionaţi pentru acest gest care a revoltat opinia publică.

„Și pe mine m-a impresionat că la vârsta pe care o avea găsea ceva foarte util de făcut pentru grădiniţa din localitate. De aceea nu am înţeles-o pe directoare deloc prin decizia pe care a luat-o, am avut o discuție cu autoritățile de la Gorj și mi-au promis că azi va fi reîncadrată şi sigur se gândesc la sancţiuni pentru directoare pentru acest gest lipsit de omenie”, a spus Ecaterina Andronescu. 

Citiți și Răsturnare de situaţie în cazul femeii de serviciu de 83 de ani dată afară, tanti Sofia: ”Și-au bătut joc de mine”

Subiecte în articol: gradinita guvern sofia
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB