Antena 3 CNN Coronavirus Cercetătorii mexicani au creat o mască ce distruge virusul SARS-CoV-2

Cercetătorii mexicani au creat o mască ce distruge virusul SARS-CoV-2

Cercetătorii de la Universitatea Naţională Autonomă din Mexic (UNAM) au creat o mască folosind argint şi cupru,care neutralizează SARS-CoV-2, coronavirusul ce cauzează COVID-19.

de Alexandra Ionescu    |   

Cercetătorii mexicani susțin că virusul dispare în proporţie mai mare de 80% în decurs de opt ore atunci când încărcătura virală este mare.

Dacă este mai scăzută, durează doar două ore să dispară virusul SARS-Cov-2.

Masca SakCu este realizată din trei straturi, exteriorul și interiorul fiind din bumbac. Stratul intermediar, cu o grosime cuprinsă între 20 și 40 nanometri, este realizat de nanostraturi de argint-cupru depuse de polipropilenă.

În acest fel este dublată protecția împotriva bacteriilor și virușilor, potrivit Reuters.

Masca-minune realizată de cei de la Universitatea din Mexic a fost botezată SakCu, denumirea vine de la „Sak”, ce înseamnă argint în limba mayaşă, iar Cu este simbolul chimic pentru cupru.

Pentru a testa masca, cercetătorii au prelevat picături cu virus de la pacienți COVID-19 pozitivi de la Spitalul Juarez din Mexic și le-au plasat pe pelicula de argint-cupru aplicată în polipropilenă.

Această mască inventată de către mexicani care te apără nu numai de coronavirus, dar și de bacterii, este reutilizabilă și poate fi spălată de până la zece ori fără a-și pierde proprietățile biocide.

Din păcate, masca SakCu nu a fost revizuită încă de experții din sănătate.

În prezent se pot produce doar 200 de astfel de măști pe zi.

Subiecte în articol: COVID-19 mască coronavirus
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște