Antena 3 CNN Politică Sindicaliștii, chemați la negocieri la Ministerul Muncii. Ce se întâmplă cu salariile angajaților la stat

Sindicaliștii, chemați la negocieri la Ministerul Muncii. Ce se întâmplă cu salariile angajaților la stat

Dacian Cioloş discută luni despre majorarea salariilor cu ministrul Muncii. Se anunţă negocieri dure între sindicalişti şi executiv în zilele următoare.

Bugetarii dau ultimatum Guvernului pe legea salarizării. Tehnocraţii trebuie să elimine diferenţele uriaşe dintre salariile pe care le primesc în acest moment angajaţii statului. Guvernul se plânge că nu are bani pentru toate corecţiile cerute de sindicalişti.

Discuțiile au loc între Dacian Cioloș, ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu și ministrul Muncii, Dragoș  Pâslaru, în condițiile în care Pâslaru ar trebui să vină cu o ultimă variantă de lucru, în funcie de decizia premierului și să o trimită liderilor sindicali.

Aceștia vor avea, la rândul lor, o întâlnire, pentru a ajunge la o poziție comună pe tema salarizării în sistemul public.

Mai mult, tot luni după-amiază ar urma să aibă loc o întrevedere și între Dragoș Pâslaru și liderii sindicali, astfel încât să vadă clar dacă această ordonanță de urgență cu privire la creșterile salariale în domeniul bugetar va mai fi sau nu în calcul.

Există trei variante luate în calcul de Ministerul Muncii.

Prima se referă la creșteri doar pentru salariile foarte mici din sistemul public, a doua se referă la rezolvarea inechităților în cadrul instituțiilor publice pe funcții similare și a treia variantă se referă la creșteri punctuale pe domenii care în acest moment sunt foarte prost plătite în sistemul public, cum sunt domeniile sanitare, de educație și asistență socială.

 

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept