Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Claudio Ranieri, dat afară de la Leicester

Claudio Ranieri, dat afară de la Leicester

Italianul Claudio Ranieri a fost demis din funcţia de antrenor al echipei de fotbal Leicester City, la nouă luni după ce a câştigat titlul de campion al Angliei cu acest club de rang modest, a anunţat, joi, gruparea din Albion.

Ranieri a fost demis a doua zi după o înfrângere onorabilă la Sevilla (1-2), în prima manşă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor, competiţie disputată în premieră de ''vulpi''. Carismaticul tehnician, desemnat cel mai bun antrenor al anului 2016 de către FIFA, a plătit preţul pentru rezultatele slabe ale echipei în această prima parte a sezonului, Leicester City ocupând locul 17 în Premier League, la doar un punct de zona retrogradării.

Pentru meciul de luni, de pe teren propriu, cu Liverpool, echipa va fi pregătită de Craig Shakespeare şi Mike Stowell, membri ai staff-ului tehnic, în aşteptarea noului manager, a precizat clubul.

''Claudio a condus 'vulpile' la cel mai mare triumf din istoria de 133 de ani, anul trecut, cu un prim titlu de campioni ai Angliei. Statutul său de manager care a cunoscut cel mai mare succes din istoria lui Leicester este incontestabil'', a precizat clubul din Midland în comunicat.

''De atunci, rezultatele naţionale din acest sezon ameninţă statutul clubului în Premier League, iar conducerea a considerat, cu o strângere de inimă, că o schimbare de 'leadership', chiar dacă dureroasă, este necesară'', se mai arată în mesaj.

Ranieri (65 ani) a sosit la echipă în iulie 2015, după ce lucrase la Monaco între 2012 şi 2014. Totuşi, titlul cucerit nu l-a putut proteja de demitere, aşa cum a păţit şi José Mourinho, actualul antrenor al echipei Manchester United, demis de Chelsea în decembrie 2015, al câteva luni după ce câştigase Premier League.

''Vulpile'' nu au mai câştigat în campionat din 31 decembrie, adică de şase etape. În plus, Leicester a fost eliminată sâmbătă din Cupa Angliei de o echipă de liga a treia, Millwall.

Sursă: Agerpres
Subiecte în articol: Claudio Ranieri
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs