Antena 3 CNN Actualitate Locale Copac doborât de vânt pe linia ferată între Buftea și Periș | Trenurile circulă pe un singur fir

Copac doborât de vânt pe linia ferată între Buftea și Periș | Trenurile circulă pe un singur fir

Un copac a căzut peste linia ferată, din cauza vântului puternic, între Buftea și Periș. Traficul feroviar se desfășoară pe un singur fir.

de Claudia Popovici    |   

Update 18:56: Echipele de intervenție ale CFR SA lucrează la deblocarea căii ferate și remedierea firului de contact pentru realimentarea cu energie electrică

"În cursul acestei după-amiezi, 21 mai 2023, circulația trenurilor CFR Călători spre /dinspre Ploiești este întreruptă temporar din cauza căderii unor copaci pe linia de contact între Dârza și Periș și ruperea firului precum și a pantografului de la trenul R 5017.

Echipele de intervenție ale CFR SA lucrează la deblocarea căii ferate și remedierea firului de contact pentru realimentarea cu energie electrică.

Ca măsură de sprijin, CFR Călători a pus la dispoziția CFR SA locomotivă diesel pentru a putea fi astfel tranzitată zona afectată. Trenurile afectate până în prezent sunt: – R 5017 București Nord – Buzău – IR 1635 Constanța – Brașov – R 3027 București Nord – Brașov

Circulația în zona afectată se va desfășura în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA.

CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile întâmpinate și îi asigură că face toate operațiunile necesare pentru asigurarea unui transport în siguranță", a transmis CFR Călători. 

Copac doborât de vânt pe linia ferată între Buftea și Periș | Trenurile circulă pe un singur fir 

La ora 17.00, din cauza condițiilor vântului puternic, un copac a căzut pe linia de contact, între Buftea și Peris, pe firul I, a informat purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan.

În plus, mecanicul tenului R 5071 a anunțat ruperea pantografului trenului, tot între stațiile Buftea - Periș.

Circulația celorlalte trenurilor se desfășoară pe firul al doilea.

„Pentru remedierea deranjamentului la linia de contact de pe firul I, între Buftea și Periș, se intervine cu o drezină pantograf, iar pentru trenul R 5071 a fost îndrumată o locomotivă Diesel”, a adăugat sursa citată.

Citeşte şi: ANM, noi alerte de vreme severă pentru mai multe zone din ţară | Unde lovesc furtunile

Subiecte în articol: cale ferata
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american