Antena 3 CNN Coronavirus Coreea de Nord se confruntă cu 200.000 de cazuri de COVID | SUA a oferit vaccinuri țării asiatice, dar nu a primit niciun răspuns

Coreea de Nord se confruntă cu 200.000 de cazuri de COVID | SUA a oferit vaccinuri țării asiatice, dar nu a primit niciun răspuns

Coreea de Nord a raportat sâmbătă, pentru a cincea zi la rând, peste 200.000 de noi pacienţi care suferă de febră. Ţara asiatică luptă cu primul său focar confirmat de COVID.

de Alexandra Ionescu    |   

Valul de COVID în curs de desfăşurare, declarat săptămâna trecută, a alimentat îngrijorările legate de lipsa vaccinurilor, de infrastructura medicală inadecvată şi de o potenţială criză alimentară în ţara de 25 de milioane.

Cel puţin 219.030 de persoane au prezentat recent simptome de febră, ridicând numărul total al acestor cazuri la 2.460.640, a raportat agenţia oficială de ştiri KCNA, citând date de la sediul central de prevenire a epidemiilor. Bilanţul deceselor a crescut, ajungând la 66 de morţi.

Într-un raport separat, KCNA a declarat că, sâmbătă, liderul nord-coreean Kim Jong Un a organizat o şedinţă a biroului politic al Partidului Muncitorilor, pentru a verifica evoluţia epidemiei.

Kim a lăudat „progresul pozitiv" în campania anti-virus, dar a cerut ajustarea şi optimizarea constantă a politicii pentru „a profita de şansa de a câştiga lupta împotriva epidemiei".

În lipsa unei campanii naţionale de vaccinare şi având o capacitate limitată de testare, datele zilnice publicate de mass-media de stat ar putea fi greşite, au declarat experţii, potrivit Mediafax.

Agenţia ONU pentru drepturile omului a avertizat cu privire la consecinţele „devastatoare" pentru cei 25 de milioane de locuitori ai Coreei de Nord, în timp ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat că răspândirea necontrolată ar putea duce la apariţia unor noi variante mai mortale.

Președintele american Joe Biden a declarat sâmbătă că țara sa s-a oferit să furnizeze vaccinuri împotriva coronavirusului Coreei de Nord, care a impus un blocaj drastic și alte restricții în timpul primului focar confirmat, dar nu a existat niciun răspuns din partea Phenianului.

El a făcut aceste remarci la o conferință de presă comună cu noul președinte al Coreei de Sud, Yoon Suk-yeol, după primul lor summit de la Seul.

Subiecte în articol: Coreea de Nord COVID-19 coronavirus focar
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite