Antena 3 CNN Actualitate Religie TRADIȚII AJUNUL CRĂCIUNULUI. De ce vine preotul la casele oamenilor în seara de Ajun. Tradiția a început acum sute de ani

TRADIȚII AJUNUL CRĂCIUNULUI. De ce vine preotul la casele oamenilor în seara de Ajun. Tradiția a început acum sute de ani

TRADIȚII AJUNUL CRĂCIUNULUI. În Ajunul Crăciunului, mulți așteapă preotul să le treacă pragul. Aceasta este una dintre cele mai vechi tradiții creștine legată de sărbătoarea Nașterii Domnului.

TRADIȚII AJUNUL CRĂCIUNULUI. Preotul merge astfel cu icoana Nașterii Domnului la fiecare casă, pentru a vesti venirea  pe lume a Mântuitorului. Preotul este însoțit de cântăreț, iar la intrarea în casă se cântă troparul Naşterii pentru a anunța vestea minunată. 

TRADIȚII AJUNUL CRĂCIUNULUI. Cu această ocazie este binecuvântată casa, atât prin prezența preotului,cât și prin cea a icoanei în casa credinciosului. De asemenea, se creează o legătură între preot și credincios pentru că este bine să ne cunoaștem nu doar la Biserică, ci și în casa fiecăruia dntre noi.  

TRADIȚII AJUNUL CRĂCIUNULUI. Tradiția a fost oficializată în secolul al XIX-lea însă obiceiul este unul mult mai vechi. 

Subiecte în articol: preot ajunul Craciunului
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!