Antena 3 CNN Actualitate Ei sunt Ionela şi Darius, doi foşti poliţişti care au devenit proprietarii unei afaceri de succes în Franţa: "La început am crezut că e o glumă"

Ei sunt Ionela şi Darius, doi foşti poliţişti care au devenit proprietarii unei afaceri de succes în Franţa: "La început am crezut că e o glumă"

Ionela şi Darius au renunţat la cariera de poliţişti şi au pus bazele unei afaceri de succes în viticultură în Franţa. Iată povestea lor.

de Claudia Popovici    |   

În 2010 Ionela şi Darius (39 și, respectiv, 35 de ani) au decis să renunțe la cariera de poliţişti şi au plecat pentru a munci în Franţa în agricultură, alternând între grădinărit și viticultura.

După ce au învățat limba franceză şi s-au așezat la o locuință în Vallet, în inima regiunii viticole Nantes, cei doi foști poliţişti s-au fost angajat ca fermieri pe o moşie din zonă. 

După doar nouă ani, în care Ionela şi Darius au dat dovadă de implicare şi seriozitate în muncă, proprietarii moșiei le-au propus să preia afacerea.

Motivul principal a fost că cei doi proprietari aveau de gând să se pensioneze şi niciunul din copii lor nu voiau să ducă mai departe afacerea familiei.

Citeşte şi: Aproape 60% dintre antreprenorii din România vor ca afacerea să rămână în familie

„Dacă aș fi transmis afacerea copiilor mei, i-aș fi însoțit, deci de ce să nu îi însoțesc pe Darius și Ionela? Avem o înțelegere, totul este scris”, a spus proprietarul moșiei, publicaţiei pleinchamp.com, citată de adevărul.ro. 

„La început am crezut că e o glumă, nici nu ne-am imaginat vreodată asta”, a mărturisit Ionela sursei citate. 

Transferul proprietății (finalizat în octombrie 2022, când au devenit oficial proprietarii unei crame de 45 de hectare în La Chapelle-Heulin. 

Acum Ionela şi Darius duc mai departe o afacere de succes şi caută soluţii pentru a găsi şi menține forţa de muncă. 

Citeşte şi: Bani de la stat pentru deschiderea unei afaceri. Cine sunt românii care pot beneficia de 100.000 de euro

Subiecte în articol: Franta fosti poliţişti fermieri
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Alertă majoră. România ar putea rămâne cu doar 8 milioane de locuitori