Antena 3 CNN Show Eurovision 2017. România vrea din nou pe marea scenă a concursului. Ce rivale are în semifinale

Eurovision 2017. România vrea din nou pe marea scenă a concursului. Ce rivale are în semifinale

Ilinca și Alex Florea, artiștii care vor reprezenta România la Eurovision 2017, intră joi seară în cea de-a doua semifinală a concursului muzical găzduit de capitala Ucrainei, Kiev.

A doua semifinală Eurovision este transmisă în direct de TVR 1, începând cu ora 22:00.

România va încerca să se alăture celor 16 echipe deja calificate în finala concursului muzical Eurovision. Marți a avut loc prima semifinală, iar 10 echipe și-au asigurat locul în marea finală de sâmbătă, 13 mai.

Printre țările calificate este și Republica Moldova, reprezentată de trupa Sunstroke Project, cu piesa „Hey Mamma”. Celelalte țări calificate din prima semifinală sunt Azerbaidjan, Grecia, Suedia, Portugalia, Polonia, Armenia, Australia, Cipru și Belgia.

Iată ce s-a întâmplat, pe scurt, în prima semifinală Eurovision 2017.

Eurovision 2017. Cu cine se întrec artiștii României în a doua semifinală

România va avea poziția a cincea din cele 18 țări participante în cea de-a doua semifinală. Ilinca și Alex Florea vor intrepreta piesa ”Yodel It”. 

Iată melodia României la Eurovision 2017:

  ;

Iată și rivalele românilor, în ordinea intrării în a doua semifinală Eurovision: Serbia, Austra, Macedonia, Malta, Olanda, Ungaria, Danemarca, Irlanda, San Marino, Croaţia, Norvegia, Elveţia, Belarus, Bulgaria, Lituania, Estonia, Israel.

În finala Eurovision 2017 sunt calificate direct Ucraina, gazda competiției și câștigătoarea trofeului în 2016, cât și cele cinci mari state finanțatoare ale concursului: Franţa, Germania, Italia, Spania şi Marea Britanie.

Eurovision 2017. Cine participă la concursul de la Kiev

Eurovision Song Contest 2017 se desfăşoară sub sloganul "Celebrate diversity", în competiţie participând în total 42 de ţări, după retragerea Rusiei. Serviciile de securitate ucrainene (SBU) au interzis intrarea în ţară a Iuliei Samoilova, reprezentanta Rusiei la Eurovision, pentru o perioadă de trei ani. 

Iulia Samoilova (27 de ani), o tânără aflată în scaun cu rotile, a susţinut în 2015 un concert în Crimeea. Kievul susţine că interpreta rusă a încălcat legea ucraineană, intrând fără autorizaţie în acest teritoriu.

Eurovision a fost transmis în fiecare an, începând cu 1956, şi este unul dintre cele mai longevive programe de televiziune din lume.

Poate ați ratat aceste știri despre Eurovision 2017:

Eurovision 2017. Cine reprezintă Marea Britanie

Gestul sfidător al cântăreței care ar fi trebuit să reprezinte Rusia la Eurovision 2017

 

Subiecte în articol: Eurovision 2017 Eurovision 2017
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania