Antena 3 CNN Meteo Fenomenul meteo El Nino a început şi va provoca temperaturi extreme în toată lumea

Fenomenul meteo El Nino a început şi va provoca temperaturi extreme în toată lumea

Fenomenul meteo cunoscut sub numele de El Nino a început în Oceanul Pacific şi, potrivit estimărilor meteorologice, va provoca temperaturi extreme în toată lumea.

de Alexandra Axinia    |   

El  este un fenomen caracterizat prin temperaturi de suprafață mai calde decât cele normale în Oceanul Pacific ecuatorial, dar care are consecințe asupra întregii planete.

Oraşul New York, acoperit de o ceaţă portocalie. Oamenii, obligaţi să poarte măşti de protecţie

În prezent, temperaturile globale se situează cu aproximativ 1,1 grade Celsius peste media din perioada preindustrială (1850-1900). Dar un eveniment El Nino ar putea adăuga până la 0,2 grade Celsius la aceste temperaturi, ducând încălzirea globală mai aproape de pragul simbolic de 1,5 grade Celsius, stabilit la summitul pentru climă de la Paris, din 2015.

Conform BBC, principala temere a specialiștilor este că, alături de încălzirea globală, fenomenul va duce la depășirea pragului de încălzire cu 1,5 grade Celsius față de perioada preindustrială.

De asemenea, va afecta vremea în mai multe regiuni ale lumii: în Australia s-ar putea înregistra perioade de secetă, în sudul SUA precipitații abundente, iar în India musonul.

 

Subiecte în articol: el Nino incalzire globala
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate