Antena 3 CNN Externe Oraşul New York, acoperit de o ceaţă portocalie. Oamenii, obligaţi să poarte măşti de protecţie

Oraşul New York, acoperit de o ceaţă portocalie. Oamenii, obligaţi să poarte măşti de protecţie

Imagini incredibile în New York. Faimoasa Statuie a Libertăţii, Podul din Manhattan sau cartierul Brooklyn sunt învăluite într-o ceaţă portocalie.

de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Iun 2023   •   08:52

Motivul: incediile de pădure din Quebec, la o distanţă de 800 de kilometri. Incendiile din Canada au sufocat aproape tot continentul nord-american. Metropola New York a fost învăluită într-o ceaţă portocalie.

Smogul a ajuns şi până la ultimele etaje ale zgârie-norilor din centrul Manhattan-ului, inima financiară a New York-ului.

Oamenii poartă deja de câteva zile măşti atunci când ies din case.

"Este foarte neaşteptat, chiar s-a întâmplat din senin. Şi sper din tot sufletul ca toată lumea să fie în siguranţă, să poarte o mască afară pentru ca fumul să nu ajungă în plămâni", a spus un tânăr foarte îngrijorat.

Citeşte şi: Alertă de secetă: Europa rămâne fără apă | Avertismentul experţilor de la Observatorul European

Oraşul New York a fost în fruntea listei în ceea ce priveşte poluarea atmosferică, în timp ce fumul nociv a fost împrăştiat spre sud de peste 100 de incendii de vegetaţie care ard în Quebec.

Cel puţin 10 districte din centrul statului New York au renunţat la activităţile şi evenimentele în aer liber.

Citeşte şi: Dezastru ecologic după distrugerea barajului de pe Nipru. Sute de tone de ulei industrial vor ajunge în Marea Neagră

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Autorităţile estimează că în această vară, Canada ar putea avea incendii de vegetaţie fărăr precedent din cauza prognozelor care indică temperaturi neobişnuit de ridicate şi secetă.

Oficialii din Canada au raportat peste 400 de incendii active, iar mai mult de 240 au fost catalogate drept scăpate de sub control.

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close