Antena 3 CNN Actualitate Folosești ulei de măsline? Atunci trebuie să știi asta. Este revoltător!

Folosești ulei de măsline? Atunci trebuie să știi asta. Este revoltător!

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a amendat cu peste 318.000 lei mai mulţi operatori economici din sectorul de distribuţie, comercializare şi import de ulei de măsline, în urma controalelor efectuate în perioada 2 - 13 octombrie. 

Potrivit unui comunicat al ANPC, remis joi AGERPRES, au fost controlaţi 459 de operatori economici, la un număr de 223 dintre aceştia (48,5%) constatându-se nerespectarea prevederilor legale în vigoare. A fost verificată o cantitate de circa 49.142 litri ulei de măsline, din care 31.486 litri de ulei de măsline nu se încadrau în prevederile legale în vigoare. 

Totodată, s-au prelevat 35 eşantioane de ulei măsline, dintre care 1 eşantion a fost neconform ( 3%). Eşantioanele au fost analizate de CNIEP LAREX laborator Bucureşti. 

Urmare a deficienţelor constatate, autorităţile au dispus oprirea temporară de la comercializare a peste 30.853 litri ulei de măsline în valoare de 35.494 lei până la remedierea neconformităţilor constatate, oprirea definitivă şi scoaterea de la comercializare a 51 litri ulei de măsline în valoare de 1.701 lei care erau improprii consumului uman şi aplicarea a 224 sancţiuni contravenţionale, din care 110 avertismente şi 114 amenzi contravenţionale în valoare de 318.200 lei pentru încălcarea reglementărilor privind protecţia consumatorilor. 

Sursă: Agerpres
Subiecte în articol: ANPC ulei de masline
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi