Antena 3 CNN Politică Guvernul Grindeanu, amenințat de PNL și USR cu moțiunea de cenzură

Guvernul Grindeanu, amenințat de PNL și USR cu moțiunea de cenzură

de M.Z.    |   

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a afirmat duminică că liberalii vor avea săptămâna viitoare întâlniri cu grupurile parlamentare în vederea susţinerii depunerii unei moţiuni de cenzură.

''Majoritatea PSD-ALDE a declarat război cetăţenilor cinstiţi din România. Românii cinstiţi au un proiect de ţară. O Românie prosperă bazată pe lege. O ţară în care legea să fie aplicată nediscriminatoriu, în care să nu fie două categorii de cetăţeni – cei puţini şi influenţi, care dau ordonanţe pentru ei înşişi şi cei mulţi care plătesc taxe şi respectă întotdeauna legea. Cele două ordonanţe nu sunt despre lipsa capacităţii administrative de a rezolva problema din închisori'', a explicat Turcan demersul liberalilor.

Liderul USR, Nicuşor Dan, a anunţat deja că va semna moţiunea de cenzură a PNL, dacă aceasta va fi iniţiată.

Moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor (465), liberalii având doar 99 de aleşi.

Dacă moţiunea de cenzură a fost respinsă, deputaţii şi senatorii care au semnat-o nu mai pot iniţia, în aceeaşi sesiune, o nouă moţiune de cenzură, cu excepţia cazului în care Guvernul îşi angajează răspunderea potrivit articolului 114 din Constituţia României.

Sursă: Mediafax
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB