Antena 3 CNN Externe Întrebări fără răspuns după ceața ucigașă care s-a instalat în Londra. Circa 12.000 de persoane și-au pierdut viața

Întrebări fără răspuns după ceața ucigașă care s-a instalat în Londra. Circa 12.000 de persoane și-au pierdut viața

Ceața misterioasă care s-a instalat în Londra în urmă cu 65 de ani, atunci când mii de persoane și-au pierdut viața, ridică semne de întrebare și în ziua de astăzi. 

Londra a fost învăluită într-o ceață densă, care a ținut timp ce cinci zile și a adus moartea a 12.000 de persoane și peste 150.000 au avut de suferit și au fost spitalizate.

Locuitorii orașului descriu experiența trăită ca fiind înspăimântătoare și greu de controlat. 

"Tatăl meu a trebuit să fie condus acasă de un polițist cu ajutorul unei lanterne. Era pe drumul pe care trebuia, însă a devenit foarte dezorientat", povestea un locuitor din vestul Londrei, conform Mirror

"Îmi amintesc clar că mama noastră ne-a pus niște măști peste nas și gură și peste ne-a pus câte o eșarfă. Ne îndreptam spre școală când ceața s-a instalat. Astăzi sufăr de o boală pulmonară și dau vina pe acele condiții", a povestit un alt locuitor care a trăit experiența terifiantă. 

Marea ceață din 1952 a fost mai rea decât orice altceva a văzut orașul vreodată. Specialiștii susțin că fenomemul ar fi apărut ca urmare a unor reacții chimice care au făcut ca produși secundari ai arderii cărbunelui să fie transformați în particule de acid sulfuric și au fost menținute la suprafață de ceața deasă.

Subiecte în articol: locuitori Londra ceata
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate