Antena 3 CNN Actualitate Liviu Dragnea, mesaj pentru Timmermans: Nu am de gând să adopt poziția ghiocelului

Liviu Dragnea, mesaj pentru Timmermans: Nu am de gând să adopt poziția ghiocelului

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a reacționat, luni seară, la "Sinteza zilei", după intervenția lui Frans Timmermans în cadrul comisiei LIBE din Parlamentul European.

"Trebuie să recunosc că sunt destul de dezamăgit de această atitudine pentru că nu mi-am imaginat niciodată că o țară intrată în Uniunea Europeană va fi amenințată în felul acesta, atât de brutal.

Citește și: Frans Timmermans amenință România cu instanța

Aceasta de fapt nu a fost o dezbatere, a fost o listă de luări de poziții stabilite dinainte, o condamnare deja, înainte de a se studia probele, ca să spun așa, că am experiența asta nefericită.

Vreau să vă spun că s-au trimis documente scrise, informații, dovezi la Bruxelles, dar nimeni nu a avut niciun fel de reacție, nu s-a spus în mod concret care sunt acele articole din legile justiției care afectează independența justiției. Nu există așa ceva, ba dimpotrivă, a fost scos orice actor politic din numirile de judecători și de la ÎCCJ.

Asta înseamnă independență totală, dar poate asta deranjează", a spus Liviu Dragnea, comentând faptul că Timmermans a ameninţat România cu trimiterea în faţa instanţelor internaţionale din cauza justiției.

Liviu Dragnea nu a lăsat netaxate nici referirile lui Frans Timmermans, la referendumul pentru familie.

"Chiar nu cred că domnul prim-vicepreședinte Timmermans poate să spună poporului român cum trebuie să voteze la acest referendum. Chiar nu cred că nimeni din spațiul Uniunii Europene poate spune poporului român cum să definească în Constituție căsătoria.

Eu zic că trebuie să ne batem pentru aceste drepturi. Și nu trebuie să mai mergem pe ideea de a fi political corect ca să dăm bine la nu știu ce porți înalte. Dacă nu ne gândim serios la viitorul acestei țări și la viitorul acestei națiuni putem să adoptăm și această poziție a ghiocelului. Eu unul nu am de gând să fac asta", a spus Liviu Dragnea.

 

Subiecte în articol: Liviu Dragnea Sinteza Zilei
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!