Antena 3 CNN Politică Mihai Tudose: "Cu proiectul liberalo-pluserist, ratăm mult lăudatul corn al abundenței de la Bruxelles"

Mihai Tudose: "Cu proiectul liberalo-pluserist, ratăm mult lăudatul corn al abundenței de la Bruxelles"

Vicepreşedintele PSD, Mihai Tudose, a avertizat, din nou, luni, că România riscă să piardă zeci de miliarde de euro pentru refacerea economică post-pandemie, din cauză că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă a fost prost întocmit de ministerul de resort de la Bucureşti.

de Georgiana Adam    |   

Tudose a revenit cu noi critici după ce, luni, liderul PNL Ludovic Orban a confirmat că sunt probleme cu Planul elaborat de România.

"Planul Național de Redresare și Reziliență, în Săptămâna Patimilor. Curg mărturisirile neputinței guvernamentale de elaborare a planului de relansare economică.

Azi a fost rândul lui Ludovic Orban să admită eșecul liberalo-pluserist, de data asta în obținerea finanțării europene pentru programul de racordare a localităților românești la rețeaua de gaze naturale.

Contabilizăm la pierderi și acest proiect de 600 de milioane, respins de Comisia Europeană.

Un mizilic față de cele 2,5 miliarde de euro refuzate pentru sistemele de irigații, după cum a anunțat Dan Barna săptămâna trecută, și față de cele 4,5 miliarde de euro dedicate infrastructurii rutiere, pentru care C. Ghinea a recunoscut că a fost criticat la Bruxelles”, a scris pe Facebook Mihai Tudose.

Mihai Tudose: Responsabil pentru eşec, ministrul Cristian Ghinea

Liderul social-democrat susține că în toate cazurile motivul e același: „documentația catastrofală depusă de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, păstorit de Ghinea”.

„Deci autostrăzi nu, irigații nu, gaze nu. Îmi amintesc ce promisiuni halucinante făcea astă-vară Ludovic Orban, încă premier, pornind de la comparația între gradul de conectare a românilor la rețeaua de gaz (35%) și cel din Ungaria (90%).

Uite că se face curând anul și suntem tot pe-acolo, uite că ratăm excesiv lăudatul corn al abundenței de la Bruxelles, pentru că nu s-au învrednicit să aibă meseriași la Guvern ca să întocmească proiectele necesare - pe scurt, uite cu ce fâsâit jalnic se dezumflă gogoașa pretinsă de dreapta... Numai patimile românilor continuă”, conchide Mihai Tudose.

Publicată de Mihai Tudose pe Luni, 26 aprilie 2021

Ludovic Orban confirmă obiecţiile Comisiei Europene faţă de Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă

Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, a confirmat, luni, că există observații ale Comisiei Europene în ceea ce privește Planul Național de Redresare şi Reziliență (PNRR), în baza căruia România speră să primească o finanțare de circa 30 de miliarde de euro.

"Avem primele observații de la nivelul Comisiei Europene în funcție de această primă parte a discuțiilor. Vom discuta chiar astăzi, dl. președinte Iohannis a convocat o întâlnire la ora 16 legată de Planul Național de Redresare şi Reziliență.

Evident, va trebui să adaptăm şi să îmbunătățim PNRR, astfel încât acesta să fie transmis şi aprobat cât mai repede posibil.

Nu împărtășesc felul în care PNRR a fost comunicat opiniei publice. În cursul negocierilor cu Comisia Europeană, toate Planurile Naționale au fost confruntate cu observații, puncte de vedere. Sunt anumite lucruri care, în opinia Comisiei, trebuie pregătite mai serios", a declarat președintele PNL.

Subiecte în articol: mihai tudose PNRR
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare