Antena 3 CNN Actualitate Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu: "Aproape 500.000 de refugiaţi din Ucraina au intrat în România; în jur de 80.000 au rămas aici"

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu: "Aproape 500.000 de refugiaţi din Ucraina au intrat în România; în jur de 80.000 au rămas aici"

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a anunţat că până în acest moment aproape 500.000 de refugiaţi din Ucraina au intrat în România, iar în jur de 80.000 dintre aceştia au rămas pe teritoriul ţării noastre.

de Silvia Preda    |   

"Avem deja aproape 500.000 de refugiaţi (din Ucraina - n.r.) care au intrat în România, în jur de 80.000 care au rămas pe teritoriul României în acest moment.

Efortul autorităţilor, împreună cu societatea civilă, împreună cu ONG- urile, împreună cu cetăţenii români, care cu multă empatie au sprijinit tot acest efort, dă rezultate, deci am reuşit până acum să gestionăm acest val de refugiaţi", a spus Bogdan Aurescu la Digi24.

El a adăugat că efortul României în acest sens este apreciat de comunitatea internaţională.

"În continuare primesc foarte multe telefoane şi aprecieri din partea omologilor noştri, inclusiv la vizitele pe care preşedintele României le-a avut din partea unor omologi, astăzi am avut de exemplu prim-ministrul Spaniei, preşedintele Estoniei, ceva mai devreme, săptămâna aceasta, preşedintele Bulgariei.

Toţi exprimă apreciere pentru efortul României, pentru modul în care am reuşit până acum să gestionăm această situaţie", a menţionat Bogdan Aurescu. 

Război în Ucraina | Lupte intense în mai multe regiuni. Până la 90% din Mariupol a fost distrus | Antena 3 transmite LIVE 24 din 24

Război în Ucraina, ziua 22. Continuă asaltul asupra Capitalei. Sunt sute de mii de ucraineni care trăiesc cu groaza că un obuz poate să le lovească locuinţa.

Planul pentru încetarea focului, prezentat de negociatorii ruşi, a fost respins de liderii de la Kiev. Negocierile continuă.

Sursă: Agerpres
Subiecte în articol: Bogdan Aurescu refugiati Război Ucraina
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs