Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Moleculele inovatoare, singura șansă a pacienților cu boli inflamatorii intestinale. Dr. Diculescu: "Reușesc să stăpânească mecanismul de producere a bolii"

Moleculele inovatoare, singura șansă a pacienților cu boli inflamatorii intestinale. Dr. Diculescu: "Reușesc să stăpânească mecanismul de producere a bolii"

Nou intrate în cercetarea şi practica medicală din domeniul gastroenterologiei, moleculele inovatoare au devenit singura șansă a pacienților cu boli inflamatorii intestinale.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Practica medicală din domeniul gastroenterologiei a evoluat spectaculos în ultimii ani. Nou intrate în cercetarea bolilor inflamatorii intestinale, moleculele inovatoare au devenit singura șansă a pacienților cu boli din acest spectru.

Aceste molecule biologice reuşesc să atace verigi ale procesului de inflamaţie, o descoperire care este deja pusă în practică în ţara noastră și care dă cele mai mari șanse pacienților și medicilor specialiști de a ține sub control evoluția unei astfel de boli.

"Pentru această patologie avem mare nevoie de inovație. Practic ea este cea mai importantă sursă de a reuși să facem fată acestor boli. După mai bine de, să zicem așa, 50 de ani de când tot am bătut pasul pe loc și aveam doar molecule antiinflamatoare, dar tipice pentru intestin, si a căror eficacitate era destul de redusă. 

În ultimii 20 de ani sunt molecule inovatoare care au intrat în aria terapeutică și care reușesc să stăpânească măcar mecanismul de producere a bolii, dacă nu reușim să cunoaștem și, respectiv, să stăpânim cauzele”, a explicat, într-un interviu acordat Sursa Zilei profesor dr. Mircea Diculescu, șeful Clinicii de Gastroenterologie și Hepatologie Fundeni.

Dr. Attila Laszlo, secretar general al Comisiei de Sănătate din Senatul României, consideră că pentru a îmbunătăți accesul pacienților la inovație, va trebui ca factorii decizionali din domeniul medical "să schimbe fundamental atitudinea privind accesul medicamentelor pe piață, deoarece nu este normal ca o instituție a statului să nu ia decizii nici în 860 de zile, media perioadei de răspuns de către Agenția Națională a Medicamentului".

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște