Antena 3 CNN Coronavirus Interviu cu epidemiologul Molnar Géza. "Primul vârf al epidemiei de coronavirus va fi în această săptămână. Al doilea, după Paște"

Interviu cu epidemiologul Molnar Géza. "Primul vârf al epidemiei de coronavirus va fi în această săptămână. Al doilea, după Paște"

Epidemiologul Molnar Géza, membru în Comisia Europeană pentru combaterea și prevenirea bolilor, a vorbit în exclusivitate pentru Antena 3 despre situația provocată de coronavirus și despre evoluția ei în România.

de Claudia Simion    |   

"Cele două vârfuri vor urma. Primul vârf va fi acum, în săptămâna aceasta sau în maximum 10 zile. Apoi va urma un platou și după sărbătorile pascale, la 7-10-14 zile, va exista din nou o creștere previzibilă. De ce afirm lucrurile acestea?

Vârful depinde de strategia de supraveghere epidemiologică. Dacă vom năvăli în mediul rural, unde sunt preponderent persoane vârstnice, o să apară și în mediul rural focare și va crește gravitatea cazurilor pentru că vor fi afectate persoanele în vârstă", a explicat Géza, într-un interviu acordat pentru Antena 3.

Epidemiologul spune că cel mai important lucru în momentul de față este să fie testate cât mai multe persoane.

Molnar Géza a explicat că nu există în acest moment vreun medicament specific pentru combaterea coronavirusului, iar la un vaccin nu ne putem aștepta să apară mai devreme de un an.

"În momentul de față nu există niciun medicament care să fie specific pentru coronavirus. Sunt combinații de medicamente. Unii aplică medicamente antivirale, anti-sida, alții utilizează un medicament antimalaric, combinat cu un antibiotic. Dar acum nu există medicament. În privința vaccinurilor, sunt cercetări și eforturi deosebite, cu finanțare fantastică, dar ca să dai în producție un vaccin care să fie dat în masă la populații întregi, pentru asta e nevoie de, permiteți-mi expresia neacademică de "suflați și în iaurt". Nu putem lansa pe piață un vaccin care să aducă efecte secundare nedorite sau chiar efecte permanentizabile. Nu putem spera la vaccin mai devreme de un an de zile".

Interviu exlusiv cu epidemiologul Molnar Géza. "Primul vârf al epidemiei de coronavirus va fi în această săptămână. Al doilea, după Paște"

Subiecte în articol: epidemiolog Molnar Géza
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Dr. Voichiţa Lăzureanu dezvăluie alimentele care ne pot trimite la spital de sărbători