Antena 3 CNN Politică Viitorul Guvern prinde contur. Numele vehiculate pentru funcția de premier

Viitorul Guvern prinde contur. Numele vehiculate pentru funcția de premier

de S.T.    |   

Viitorul Guvern prinde contur. Liderul PSD Liviu Dragnea dă de înţeles că nu va fi propunerea pentru prim-ministru a social democraţilor.

Preşedintele PSD a mai spus, referitor la legea 90/2001, că social-democraţii caută o posibilitate legală care să îi permită să fie premier, în condiţiile în care a fost condamnat cu suspendare în dosarul Referendumului din 2012.

„Legea 90 are o prevedere din punctul meu de vedere profund neconstituţională pentru că de fapt se vorbeşte despre abolirea unui drept fundamental, dreptul de a fi ales. Atât timp cât acea lege e în vigoare, mie îmi va fi foarte greu. Sau cel puţin până acum nu am găsit o cale prin care să cred că se poate depăşi. Mai căutăm. Până când o să mergem la consultări (cu preşedintele Klaus Iohannis - n.r.) o să văd dacă există vreo posibilitate legală sau nu. Cât e în vigoare, mie îmi va fi foarte greu. Nu am găsit o cale să cred că se poate depăşi. O să văd dacă există o posibilitate legală sau nu”, a subliniat Liviu Dragnea.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că el este cel care va decide, în final, persoana pe care o va desemna să formeze noul guvern, neexcluzând varianta ca PSD să nu facă parte de coaliţia de guvernare.  

Iată numele vehiculate pentru funcția de premier:

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi