Antena 3 CNN Actualitate Oana şi Radu, doi elevi din Alexandria, reporteri pentru o zi de Mica Unire | Şi-au intervievat profesorii în studioul de la Centrul Multifuncţional pentru Tineri

Oana şi Radu, doi elevi din Alexandria, reporteri pentru o zi de Mica Unire | Şi-au intervievat profesorii în studioul de la Centrul Multifuncţional pentru Tineri

Oana Mitran şi Radu Roşu, elevi la Colegiul Naţional "Alexandru Ioan Cuza" din Alexandria, au prezentatori pentru o zi, dar şi reporteri de Mica Unire, ocazie cu care şi-au intervievat profesorii.

de Georgiana Adam    |   

Invitaţii celor doi tineri reporteri au fost profesorii Cătălin Micu, de la Colegiul Naţional "Alexandru Ioan Cuza" din Alexandria, şi Cristian Marin, de la Şcoala Gimnazială "Ştefan cel Mare".

De Mica Unire, Primăria Alexandria a organizat un eveniment special la Centrul Multifuncţional pentru Tineri, împreună cu Antena 3, sub marca "România Inteligentă".

Astfel, în cadrul evenimentului, elevii au participat la numeroase conferinţe, printre care şi una la care invitat a fost dr. Bogdan Cuza, strănepotul domnitorului Alexandru Ioan Cuza. De asemenea, elevii l-au ascultat şi pe maestrul Dan Puric în cadrul aceluiaşi eveniment.

În cadrul evenimentului, elevii şi invitaţii au putut descoperi, pe durata întregii zile, lecţii multimedia de istorie, ecrane touchscreen cu quiz-uri şi premii, precum şi o hologramă a lui Alexandru Ioan Cuza.

Antena 3 a organizat, în cadrul Centrului Multifuncţional pentru Tineri un mini-studio de ştiri în care elevii s-au putut transforma, pentru o zi, în prezentatori de ştiri în regim de Breaking News.

Doi dintre elevii pasionaţi de televiziune, Oana Mitran şi Radu Roşu, elevi ai Colegiului Naţional "Alexandru Ioan Cuza" din Alexandria, au avut ocazia să îi intervieveze pe profesorii de istorie Cătălin Micu şi Cristian Marin.

"24 ianuarie 1859 este o dată de referinţă în istoria noastră şi ca profesor de istorie încerc să gândesc în ansamblu. Trei sunt datele importante pe care mi le amintesc acum: 27 mai 1600, când Mihai Viteazul reuşeşte să unească românii sub un singur sceptru şi care, pentru îndrâzneala lui de a avea o Românie unită, a plătit cu viaţa. Apoi, data de 24 ianuarie 1859, ca primul şi cel mai important pas pentru făurirea României moderne şi 1 decembrie 1918, o dată la fel de importantă pentru că naţiunea română se reîntregeşte, toţi românii sunt în aceleaşi graniţe, vorbim despre România Mare", a declarat profesorul Cătălin Micu.

"Ziua de 24 ianuarie, pentru noi românii, înseamnă un act de naştere al României moderne. Reprezintă începutul unui drum care se încheie cu desăvârşirea unităţii de la 1 decembrie 1918. Actul unirii nu putea fi împlinit fără dubla alegere a domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Trebuie menţionat faptul că fără dubla alegere a lui Alexandru Ioan Cuza, unirea ar fi fost pusă în pericol. Înseamnă începutul unei perioade de domnie plină de reforme, reforme îndrăzneţe pentru aceea perioadă, reforme ample cu efecte pe termen scurt, dar mai ales pe termen lung", a explicat şi profesorul Cristian Marin.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște