Antena 3 CNN Actualitate Locale Cinci polițiști de la Rutieră, acuzați de luare de mită, au fost reținuți. Cum acționau aceștia

Cinci polițiști de la Rutieră, acuzați de luare de mită, au fost reținuți. Cum acționau aceștia

Apar noi informații despre modul în care acționau cei cinci polițiști de la Rutieră din Brașov. Aceștia au fost reținuti pentru luare de mită și abuz în serviciu.

de Ovidiu Stan    |    Ioana Mircea    |   

Cinci din cei șase agenți de poliție din județul Brașov au fost reținuți pentru 24 de ore de procurori. Patru dintre aceștia sunt de la poliția Codlea, iar al cincilea de la poliția Ghimbav.

Cei patru polițiști de la Codlea sunt implicați în dare, luare de mită, trafic de influență și abuz în serviciu. Se pare că unul dintre aceștia ar fi perceput taxă de protecție trimestrială de la o companie de taximetrie din Codlea pentru a nu opri în trafic mașinile firmei. Este vorba de o sumă de 2000 de lei pe trimestru.

Un al doilea polițist abuza de funcție pentru a face rost de materiale de construcții pentru casă, dar și de material lemnos. Pentru intimidare el chiar folosea expresii precum: "Ce leagă unul d-ăsta mic ca mine nu dezleagă cei mari" referindu-se la funcția lui de agent la Rutieră.

Citește și: Mascații au descins în casele a 13 polițiști de la Rutieră, din două județe, cercetați pentru fapte de corupție

Un alt polițist a solicitat unei persoane oprite în trafic cu consum de alcool la volan, un pachet de carne pentru a-i scoate alcoolemia din aparatul etilotest și nu era pentru prima oară când abuza de funcție.

Acesta din urmă a împărțit pachetul și cu colegul său, cel de al patrulea reținut în dosar.

În cursul zilei de ieri au fost aduse la audieri și persoane civile cu conexiuni în aflarea adevărului despre polițiștii implicați. Majoritatea sunt persoane cu mici afaceri din municipiul Codlea.

Subiecte în articol: politisti rutiera Brașov Codlea Ghimbav
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari