Antena 3 CNN Actualitate Religie POSTUL CRĂCIUNULUI. Ce se întâmplă dacă faci sex în postul Crăciunului

POSTUL CRĂCIUNULUI. Ce se întâmplă dacă faci sex în postul Crăciunului

POSTUL CRĂCIUNULUI. Postul Crăciunului pentru creştinii ortodocşi a început astăzi, 15 noiembrie 2016, şi durează până în data de 25 decembrie. Ca orice post, în primul rând el trebuie să reprezinte o abţinere de la lucrurile rele care ne îndepărtează de Dumnezeu şi de oameni.

Citiți și:  POSTUL CRĂCIUNULUI. Ce nu trebuie să faci în această perioadă

POSTUL CRĂCIUNULUI. Părintele Arsenie Boca spunea că nu putem învinge ispitele decât prin înfrânarea poftelor, potrivit crestinortodox.ro: "Firea trupului fiind surdă, oarbă şi mută, nu te poti intelege cu ea decât prin osteneală şi foame, acestea insă trebuie conduse după dreapta socoteală, ca să nu dăuneze sănătăţii. Acestea il imblânzesc, încât nu se mai ţine vrăjmaş al lui Dumnezeu. Rugăciunea şi postul scot dracii poftei şi ai mâniei din trup. Foamea îmblânzeşte fiarele”.

POSTUL CRĂCIUNULUI. Deoarece relaţiile trupeşti au fost lăsate de Dumnezeu şi pentru a ne feri de desfrânare, acestea trebuie privite cu multă îngăduinţă, spun preoţii, mai ales acolo unde unul dintre soţi este mai slab decat celălalt. Nu de puţine ori, din cauza refuzului unuia dintre soţi, celălalt a săvârşit preadesfranare, culcându-se cu altcineva. Aşadar, dorinţa este bună când priveşte cu dragoste şi mila neputinţa celuilalt, iar nu cu mândrie şi superioritate.”

Subiecte în articol: post Crăciun postul craciunului
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania