Antena 3 CNN Externe Protest de amploare! Sute de mii de oameni au ieșit în stradă în capitala Belarusului

Protest de amploare! Sute de mii de oameni au ieșit în stradă în capitala Belarusului

Sute de mii de oameni participă duminică la un marș prin centrul capitalei Minsk, numit „Noul Belarus”. Protestatari scandează „Minsk, noi suntem cu tine!”. La marș participă peste 200.000 de oameni.

de Silvia Țigănilă    |   

În Minsk este organizat duminică un nou protest, numit ”Noul Belarus”. Marşuri paşnice sunt organizate şi în alte oraşe din Belarus, unde oamenii scandează „Minsk, noi suntem cu tine!”.

Mii de oameni au ieșit în stradă!

Din Lituania, unde a fost forţată să plece, candidatul opoziţiei, Svetlana Tihanovskaia, anunţă că cetăţenii vor ”lupta până la victorie”. Bielorușii protestează pentru a treia săptămână la rând împotriva lui Alexandr Lukashenko, care a câştigat un nou mandat de preşedinte în urma unui scrutin controversat.

Liderii europeni cer reluarea alegerilor prezidenţiale din Belarus: "Scrutinul a fost câștigat de Svetlana Tihanovskaia"

După ce Lukașenko (președinte de 26 de ani al Belarusului) a câștigat, din nou, alegerile cu peste 80% din voturi, mii de oameni au ieșit în stradă pentru a protesta și pentru a acuza fraudarea alegerilor.

Protestele au fost reprimate violent și s-au soldat cu morți, sute de răniți și mii de persoane reținute sau arestate.

UE nu recunoaşte realegerea lui Alexander Lukashenko

UE a anunţat, miercuri, că nu recunoaşte rezultatul alegerilor prin care Alexander Lukashenko a fost reales

Miercuri, preşedintele belarus a ordonat poliţiei să pună capăt protestelor din capitala Minsk, relatează Reuters. ”Nu trebuie să mai existe nicio tulburare în Minsk", a spus Lukashenko. „Oamenii sunt obosiţi. Oamenii cer linişte şi linişte”, a spus el.

Subiecte în articol: protest Minsk Belarus
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!