Antena 3 CNN Externe Regele Charles al III-lea a repetat momentul din Londra în Irlanda de Nord

Regele Charles al III-lea a repetat momentul din Londra în Irlanda de Nord

Regele Charles al III-lea și regina consoartă, Camilla, au ajuns, marți, în Irlanda de Nord, după un zbor de o jumătate de oră din Scoția.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Cuplul regal a fost întâmpinat pe aeroport de oficiali guvernamentali.

Charles a primit o cutie cu bomboane, înmânată de doi copii de la o școală locală.

Camilla a primit un buchet de flori.

Cei doi s-au îndreptat spre castelul Hillsborough, care este reședința familiei regale în Irlanda de Nord.

Înainte de a intra în reședință, Charles și Camilla s-au oprit să dea mâna și cu numeroșii oameni adunați în zona castelului.

Charles, sărutat de o femeie la Londra, în fața Palatului Buckingham

Momentul a fost foarte asemănător cu cel de vinerea trecută, când Charles a efectuat prima călătorie la Londra în calitate de rege și s-a oprit pentru a da mâna și a schimba câteva cuvinte cu oamenii adunați în fața Palatului Buckingham.

Atunci, regele a fost sărutat pe obraz de o femeie, care și-a explicat ulterior gestul într-o discuție cu corespondentul CNN.

În timp ce Charles și Camilla se află în Irlanda de Nord, sicriul căptușit cu plumb în care se află trupul neînsuflețit al Reginei Elisabeta a II-a a rămas la Edinburgh, în catedrala Sf. Giles, unde, pe parcursul zilei, mii de oameni au continuat să-i aducă un ultim omagiu fostei suverane.

Mulți dintre ei au stat ore în șir la coadă în timpul nopții.

După ora 15, guvernul scoțian a postat pe Twitter că s-a încheiat ceremonia deschisă publicului pentru accesul la sicriu și că peste 26.000 de persoane au avut oportunitatea de a-și lua adio de la Elisabeta a II-a.

Sicriul va rămâne la Edinburgh până la ora locală 17:00 (ora 19:00  în România), apoi va fi adus la Londra și dus la Buckingham Palace, urmând să fie depus, miercuri, la Westminster Hall, unde va rămâne până în ziua înmormântării, planificată luni, 19 septembrie.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate