Antena 3 CNN Externe Un român și-a adus în America o Dacie veche de aproape 50 de ani. În cât timp a ajuns mașina la destinație

Un român și-a adus în America o Dacie veche de aproape 50 de ani. În cât timp a ajuns mașina la destinație

Un român stabilit în SUA a decis să transporte peste Ocean, tocmai din Bacău, o Dacia din 1974, doar pentru a o avea în curtea locuinței sale și pentru a-i alina dorul de casă.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Dacia 1300, înmatriculată la Bacău, a fost transportată tocmai peste Ocean, fiind o apariție inedită în peisajul american.

În spatele acestei povești se află un român stabilit în Virginia, SUA, care și-a dorit foarte mult să aibă un astfel de exemplar în curtea casei sale.

Astfel, bărbatul, originar din Bacău, a apelat la o firmă care se ocupă cu importul de autoturisme din Europa și a plătit o sumă importantă pentru a-i fi adusă Dacia din România în statul Virginia.

Inițial, mașina a fost transportată în Germania, unde a ajuns pe 24 februarie 2023, fiind apoi îmbarcată pe un vapor, cu care a călătorit mai bine de o lună de zile.

Citește și: Dorin Alexe, medicul care câștigă toate competițiile de karate legat la ochi: "La început a fost greu"

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

În final, vechea Dacie 1300 a ajuns la proprietarul său, în Virginia, pe 30 martie, după un drum de peste 15.500 de kilometri.

"Dacia 1300, din 1974, pe care am importat-o din România, a fost livrată fericitului proprietar din Virginia”, au scris reprezentanții firmei Wheels for Reeals, pe pagina de Facebook, potrivit adevarul.ro.

Acum, bijuteria pe patru roți este admirată de vecinii românului, fiind o adevărată piesă de muzeu.

Subiecte în articol: Dacia 1300 America
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște